Ιουνίου 17, 2009

Επερώτηση του ΛΑΟΣ προς τον Χρ. Μαρκογιαννάκη στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής

Τα άκρα, ένθεν κακείθεν, δεν έχουν καμία δουλειά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, συνεπεία του πολύ μεγάλου αριθμού μη νόμιμων μεταναστών, είναι ευθύνη της πολιτείας να το λύσει και όχι αυτόκλητων προστατών των μεταναστών, ή της νομιμότητας. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα λυθεί άμεσα - μετά από ένα-δυο μήνες ωστόσο, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».
Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξεως Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη, σχετικά με την κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα και την «βία των ακροαριστερών συμμοριών».
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κος Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση, για το ότι «συχνά αναγνωρίζει το πρόβλημα στις διάφορες τοποθετήσεις της, αλλά απουσιάζουν οι δράσεις της για την επίλυσή του:
«Θα είναι ολοσχερώς εσφαλμένη η πολιτική σας, αν είναι του τύπου των λύσεων που αναζητάτε στην Πάτρα. Αυτού του τύπου η προσέγγιση, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, σε περιοχές που αυτή τη στιγμή φαίνεται να μην έχουν. Ο Άγιος Παντελεήμων ήταν μια μεσοαστική γειτονιά και σήμερα ο βίος είναι αβίωτος. Η κατάσταση ανομίας είναι μόνιμη. Όταν πια οι κάτοικοι φτάνουν στην αυτοοργάνωση, γιατί το κράτος, οι εισαγγελείς, οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν κάνουν τίποτα, εμφανίζονται αυτόκλητοι προστάτες των παρανόμων μεταναστών, προκειμένου να ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους. Εγώ θα αναγνωρίσω πως ξημέρωσε μια καινούργια μέρα μετά τις ευρωεκλογές - και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει πως πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή - αλλά θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, με συγκεκριμένα αποτελέσματα» ανέφερε ο κος Βορίδης.
«Πράγματι, εμφανίζονται αυτόκλητοι προστάτες, που δεν ξέρω εάν στοχεύουν να προστατέψουν τους μη νόμιμους μετανάστες, ή να δημιουργήσουν αναταραχή - όπως επίσης και αυτόκλητοι προστάτες της νομιμότητας των άλλων άκρων, που μπορεί να δημιουργήσουν μείζονα κοινωνικά προβλήματα» απάντησε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
«Εγώ, ήδη από το 2004 είχα επισημάνει πως η Ομόνοια δεν παρουσίαζε εικόνα πλατείας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε, απ' όλες τις παρατάξεις, κόμματα και φορείς, δέχθηκα απίστευτα πυρά πως είμαι «ανάλγητος και πάω να χτίσω αποθήκες ψυχών». Στο υπουργείο Εσωτερικών, είδα σχεδόν όλους τους πρέσβεις της Ε.Ε., τις χώρες απ' όπου προέρχονται οι λαθρομετανάστες, έκανα υπουργική σύσκεψη. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων ωστόσο, χρειάζεται συναινέσεις - και σήμερα υπάρχει ευρύτατη πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Γι' αυτό και εκτιμώ πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα» ανέφερε ο κος Μαρκογιαννάκης.
«Τα άκρα ένθεν κακείθεν δεν έχουν καμία δουλειά. Το πρόβλημα έχει ευθύνη να το λύσει η πολιτεία και γι' αυτό ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ας πορευτούμε στην προσπάθεια, με στόχο την μείωση των εισροών, την πίεση στην Τουρκία και τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο επαναπατρισμό των μη νόμιμων μεταναστών» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξεως.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου