Ιουνίου 17, 2009

Το χρέος των 5 τελευταίων ετών ειναι 110 δίς ευρώ.

Το υψηλό δημόσιο χρέος που συσσωρεύθηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες και που επιβαρύνθηκε, εξαιτίας της κρίσης, επιβάλλει την εντατικοποίηση της προσπάθειας για μείωση των ελλειμμάτων, παράλληλα με τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου κατά την ομιλία του στην απονομή των βραβείων του ΕΒΕΑ, υπογραμμίζοντας ακόμη την ανάγκη γενναίων και τολμηρών μεταρρυθμίσεων.
Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αναβαθμίσει την αξιοπιστία της οικονομίας στις διεθνείς χρηματαγορές, να ενισχύσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και να διασφαλίσει καλύτερους όρους δανεισμού, τόσο για το δημόσιο, όσο και για τις επιχειρήσεις. «Έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε τα τεράστια ποσά που δαπανά σήμερα η χώρα μας για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, ώστε να κατευθύνουμε περισσότερους πόρους στην ανάπτυξη, στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος» συμπλήρωσε.
Όπως ανέφερε, πρόκειται για ζήτημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και διαβεβαίωσε πως το κυβερνών κόμμα θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθεί σ’ αυτή την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου