Μαρτίου 12, 2009

Βγενόπουλος: «Oι τράπεζες να δανείζουν φτηνά το δημόσιο»...


«Προτεραιότητα των τραπεζών πρέπει να είναι η χρηματοδότηση του δημοσίου με ευνοϊκούς όρους, ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group κ.Ανδρέας Βγενόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον πλοίο Super Fast 12, με αφορμή την έναρξη δρομολόγιων της Attica, από Πειραιά για Ηράκλειο.
Και η δήλωση αυτή προφανώς αποτελεί μια αιχμή για τις άλλες εμπορικές τράπεζες, σε σχέση και με το κόστος του δανεισμού που παρέχουν στο Δημόσιο αλλά και με το ότι έλαβαν τις κρατικές ενισχύσεις.
Όσο αφορά το θέμα της ακτοπλοΐας ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ότι «ήρθαμε στην Κρήτη, για να μείνουμε για πάντα. Η παρουσία μας στην Κρήτη είναι αυτονόητη και για την οικονομία του νησιού, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Άλλωστε, στην Κρήτη δεν ήρθαμε τώρα ως όμιλος. Δραστηριοποιούμαστε με τη Marfin Popular Bank, τα Everest, τα Goody’s, τη Vivartia, που έχει 3.128 σημεία πώλησης και τα Singular Logistics. Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Κρήτης κάνει χρήση των προϊόντων ή των υπηρεσιών του ομίλου μας».
Στη συνέχεια, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και στην αεροπορική σύνδεση της Κρήτης : «Στόχος και πολιτική του ομίλου είναι η τουριστική ανάπτυξη του νησιού, ώστε να βρει η Κρήτη τη θέση που της αντιστοιχεί και της αξίζει».
Όσο αφορά την Ολυμπιακή Αεροπορία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πωληθεί το πλειοψηφικό της κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου