Μαρτίου 12, 2009

Αιματηρή ληστεία σε κατάστημα στον Βύρωνα.


Όταν ληστές εισβάλλουν στα καταστήματα και δολοφονούν για μια χούφτα ευρώ υπαλλήλους και η Αστυνομία απούσα, ασχολείται με τρομολίστες και εικονικά «ξηλώματα» χαμηλόβαθμων αξιωματικών τότε, το πρόβλημα είναι πάνω από όλα πολιτικό.
Η εν ψυχρώ δολοφονία της 29χρονης υπαλλήλου, σήμερα το μεσημέρι στο Βύρωνα, απέδειξε ότι η Αστυνομία των κυρίων Τσιατούρα, Μαρκογιαννάκη και Παυλόπουλου έχει αποτύχει και επιβάλλεται η πολιτική και φυσική της ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες και άμεσα να παραιτηθεί. Πλέον, ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη σε κατ'ιδίαν συζητήσεις τους αναφέρουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η αστυνομία αδυνατεί να προσφέρει ασφάλεια στον πολίτη, ενώ με τη στάση της δίνει ελευθερία κινήσεων σε κάθε κακοποιό να μετατρέπει μέρα μεσημέρι τους δρόμους της πόλης σε φαρ – ουέστ.
Τα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν τις 2 στην οδό Κύπρου απλά δε περιγράφονται και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές κοινωνίες, όπου οι κακοποιοί περιφέροναι ελεύθερα δολοφονώντας , βιάζοντας και εξευτελίζοντας καθένα που δεν οπλοφορεί. Στο περιστατικό οι δύο ληστές πιθανότατα Αλβανοί – με την ελευθερία κινήσεων και το θράσος που τους δίνει η προκλητική ανικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας εισβάλλουν σαν κύριοι στο κατάστημα Γερμανός. Με τα όπλα στα χέρια ακινητοποιούν την 29χρονη υπάλληλο που οι πρώτες πληροφορίες λένε πως ήταν έγκυος και όταν αυτή αντιδρά χωρίς δισταγμό ο ένας από τους δύο σηκώνει το όπλο και την πυροβολεί εν ψυχρώ. Στη συνέχεια αρπάζουν το ρευστό και κινούνται προς την έξοδο. Ένας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας (υπαρχιφύλακας της ΥΜΕΤ) και συμπτωματικά βρισκόταν στο ίδιο κατάστημα και ψώνιζε, βλέπει το σκηνικό και αναλαμβάνει δράση. Αφήνει τους ληστές να βγουν από το κατάστημα, τους ακολουθεί διακριτικά και μόλις απομακρύνονται τους καταδιώκει προσπαθώντας να τους ακινητοποιήσει. Ακολουθούν σκηνές άγριας Δύσης. Πυροβολισμοί, σφαίρες αίμα… Στη συμβολή των οδών Νεαπόλεως και Προύσσης, ο ένας από τους ληστές τραυματίζεται και πέφτει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Ασφάλεια, το άγριο πιστολίδι δεν έπεσε στο δρόμο αλλά μέσα στο κατάστημα Γερμανός. Ο αστυνομικός βλέποντας τους ληστές έβγαλε το 9άρι υπηρεσιακό πιστόλι και τους ζήτησε να παραδοθούν. Ο ένας από τους δράστες με όπλο των 7.65 χιλιοστών «απάντησε» και από την ανταλλαγή των πυροβολισμών μια σφαίρα βρήκε την άτυχη υπάλληλο και την τραυμάτισε θανάσιμα. Παράλληλα τραυματίζεται και ο ένας από τους δύο ληστές, ωστόσο βγαίνει στο δρόμο και προσπαθεί να διαφύγει όμως λίγα τετράγωνα πιο κάτω συλλαμβάνεται από περιπολικό της Αστυνομίας. Το γεγονός ότι αστυνομικός και ληστές χρησιμοποίησαν διαφορετικού διαμετρήματος όπλα, στη βαλλιστική θα φανεί από ποιο από τα δύο όπλα τραυματίστηκε θανάσιμα η 29χρονη κοπέλα.
Ο άλλος εξαφανίζεται. Η 29χρονη κοπέλα με ασθενοφόρο μεταφέρεται στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου οι γιατροί παρά τη μάχη που έδωσαν δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.
Ο ληστής μεταφέρθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, εκεί όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου