Μαρτίου 20, 2009

Μαύρες προβλέψεις


Αρνητική θα είναι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για το 2009, προέβλεψε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ανχελ Γκουρία. .«Βλέπουμε έναν κόσμο που πιθανώς να κατευθύνεται πως την αρνητική ανάπτυξη γιατί ακόμα και η θετική ανάπτυξη της Ινδίας και της Κίνας δεν μπορούν να ισορροπήσουν την ανάπτυξη κάτω από το μηδέν των βιομηχανικών χωρών», τόνισε ο Γκουρία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Πεκίνο.
Συρρίκνωση του ΑΕΠ της παγκόσμιας οικονομίας -την πρώτη από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- κατά 0,5% έως 1% και «βαθιά ύφεση» για τις ανεπτυγμένες οικονομίας, προβλέπει τωρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Το ΔΝΤ προέβλεψε «βαθιά ύφεση» για τις αναπτυγμένες οικονομίες φέτος, με μία υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 2,6% στις ΗΠΑ, 5,8% στην Ιαπωνία και κατά 3,2% στη ζώνη του ευρώ και ζήτησε από τις χώρες της G20 να λάβουν πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, εκτιμώντας πως οι απαντήσεις σε εθνικό επίπεδο δεν είναι παρά μόνο στην αρχή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου