Μαρτίου 20, 2009

Στη Γραμμή της Bu-ba (Μπούντεσμπανγκ).

Οι 27,αποδέχθηκαν,σήμερα στις Βρυξέλλες, την θέση της Γερμανίας ,που την υποστηρίζουν ο Πούτιν και οι «άλλοι», για περιορισμό της απολυταρχίας των ΗΠΑ στο ΔΝΤ, και ζήτησαν, την αναδιάρθρωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου . Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ακόμα στον διπλασιασμό της βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης ζήτησαν.
Η κοινή θέση των 27 για την σύνοδο της G-20,ανοίγει τον δρόμο για μια "αντιδολαριακή συμμαχία", στο Λονδίνο ,με στόχο τον περιορισμό της επιρροής του πληθωρικού αμερικανικού νομίσματος στην παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες των κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. συμφώνησαν να διατηρηθεί το όριο χρηματοδότησης για τις χώρες εκτός ζώνης ευρώ και να καθοριστούν συγκεκριμένοι κανόνες εποπτείας.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν επίσης την εμπιστοσύνη τους για την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πορεία της οικονομίας της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου