Μαρτίου 05, 2009

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένο σχέδιο

«Η χώρα χρειάζεται μια πραγματικά νέα κατεύθυνση και αυτό σημαίνει μια νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου μετέφερε στον πρωθυπουργό «την ανησυχία και την ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που εντείνονται από την ανεργία, τη μείωση του τζίρου, την ασφυξία που αισθάνονται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, το αίσθημα ανομίας που υπάρχει λόγω της διακυβέρνησης της χώρας, τη μείωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, την απαξίωση των δημοσίων αγαθών και την απουσία της Ελλάδας από τη διεθνή σκηνή».
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τόνισε στον πρωθυπουργό ότι χρειάζεται ένα διαφορετικά ριζικά σχέδιο, ενώ κατέθεσε και πάλι τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μια νέα κατεύθυνση που εγγυάται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και τα οποία περιλαμβάνουν τη στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος, τη στήριξη της αγοράς, την αναβάθμιση του κοινωνικού συστήματος (παιδεία, υγεία, πρόνοια), ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης αλλά και ένα σχέδιο ισχυρής διαπραγμάτευσης στην ΕΕ.
«Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσαν -και ελπίζω σύντομα να γίνει αν μας στηρίξουν ο λαός με την ψήφο του -να συντρέξουν όλοι οι Έλληνες», είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η αίσθηση που έχω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένο σχέδιο».
«Συγκροτημένη πορεία για τη χώρα δεν άκουσα, ούτε είδα οποιαδήποτε ουσιαστική πρόταση για αξιόπιστη διαπραγμάτευση στην ΕΕ και φοβάμαι η κυβέρνηση αυτή έχει ένα σχέδιο και αυτό μιας χρήσης η οποία είναι προεκλογική», είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι έχει αποδείξει σε όλη την πολιτική διαδρομή ότι είναι άνθρωπος που τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων και άνθρωπος της συνεννόησης. Και πρόσθεσε ότι, η κυβέρνηση έχει απορρίψει όλες μας τις προτάσεις και αισθάνομαι ότι ζητά «λευκή επιταγή για να συνεχίσει ατελέσφορες, αναξιόπιστες και αδιέξοδες πολιτικές».
Το ΚΚΕ δε μπορεί να συμφωνήσει με την κυβέρνηση
«Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ορισμένα συγκεκριμένα σημεία που υποστηρίζει και παρέδωσε και σχετικό κείμενο, αλλά το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει», δήλωσε η γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δε μιλάει μόνο για εκλογές, αλλά και για αγώνες προκειμένου να υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα του λαού.
Ωστόσο πρόσθεσε, δεν φοβόμαστε τις εκλογές, οι οποίες δίνουν και μια μεγάλη ευκαιρία για ένα ρήγμα στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης για τιμωρία και των δυο εταίρων της δικομματικής συναλλαγής.
Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε τέλος, ότι το κόμμα της δεν θα βάλει πλάτη σε μια αντιλαϊκή πολιτική και σε μέτρα κατά των εργαζομένων αντίθετα είπε, θα βάλουμε πλάτη στην ανάπτυξη αγώνων, στην οργάνωση της εργατικής τάξης και στη συμμαχία της με άλλα λαϊκά στρώματα με σκοπό να αποτρέψουμε νέες αιματηρές θυσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου