Μαρτίου 05, 2009

Μείωση στο 0,5% των επιτοκίων στη Βρετανία


Η νομισματική επιτροπή της Τράπεζας της Αγγλίας,αποφάσισε την μείωση των επιτοκίων της στερλίνας ,κατά 50 μονάδες βάσης, (από το 1% στο 0,5%) ,σε μιαν ακόμα προσπάθεια να αντιστρέψει την πορεία της βρετανικής οικονομίας προς βαθύτερη ύφεση, καθώς ασκούνται πιέσεις στον διοικητή Μέρβιν Κινγκ, για νέα μέτρα νομισματικής πολιτικής, αλλά και για την έκδοση νέου χρήματος.
Η 9μελής επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας μείωσε τα επιτόκια , ενώ θα διαθέσει 75 δισ. λίρες για αγορά ενεργητικών, έτσι ώστε να διοχετευθούν νέα κεφάλαια στην αγορά.
Τους τελευταίους 6 μήνες, η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας έχει μειώσει συνολικά τα επιτόκια κατά 4,5%. Πρόκειται, για την μεγαλύτερη μείωση, ή σωστότερα για την διαμόρφωση των επίσημων επιτοκίων της στερλίνας, στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η χρήση της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής θα είναι ένα ακόμη «όπλο» στα χέρια της κεντρικής τράπεζας, καθώς οι αρμόδιοι επιτελείς της πασχίζουν να διασώσουν την οικονομία από την περαιτέρω συρρίκνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου