Μαρτίου 05, 2009

Ομιλος Βαρδινογιάννη : Ξεκίνησε παραγωγή πετρελαίου στην Αίγυπτο

Στην ανακάλυψη δύο σημαντικών κοιτασμάτων στην Αίγυπτο, στο ένα εκ των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή, προχώρησε η Vegas Oil and Gas SA του ομίλου Βαρδινογιάννη.
Πρόκειται για δύο γεωτρήσεις που εκτιμάται ότι μπορούν να δώσουν ημερησίως τουλάχιστον 9.000 βαρέλια πετρέλαιο (ποσότητα εξαπλάσια από αυτήν που δίνει αυτήν την περίοδο το κοίτασμα στον Πρίνο) και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters ο κ. Αδάμ Βαβουράκης, γενικός διευθυντής της εταιρείας, η παραγωγή της μίας γεώτρησης είχε διαμορφωθεί ήδη στα 1400 βαρέλια ημερησίως, κατά την έναρξη λειτουργίας της, πριν από λίγες ημέρες.
Η συγκεκριμένη γεώτρηση βρίσκεται στην περιοχή της Βορειοδυτικής Γκέμσα, νοτιοανατολικά του Καΐρου κοντά στον Κόλπο του Σουέζ και η παραγωγή της θα μπορούσε να αυξηθεί όταν τεθεί σε λειτουργία αγωγός ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος εντός των επομένων ημερών.
Ο κ. Βαβουράκης πρόσθεσε ότι στη γεώτρηση Amir Southeast 1 πραγματοποιήθηκαν δοκιμές για παραγωγή ύψους 3.400 βαρελιών ημερησίως, καθώς και για παραγωγή φυσικού αερίου ύψους 3,8 εκατ. κυβικών ποδών ημερησίως, ενώ για την γεώτρηση Amir Southeast 2 πραγματοποιήθηκαν δοκιμές για παραγωγή πετρελαίου ύψους 5.800 βαρελιών ημερησίως και για παραγωγή φυσικού αερίου ύψους 7,9 εκατ. κυβικών ποδών ημερησίως.
Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ μετέδωσε ότι τις γεωτρήσεις πραγματοποίησε το χερσαίο γεωτρύπανο Mubarak 1, ενώ, σχετικά με την παραγωγική δυνατότητα της δεύτερης γεώτρησης, ανέφερε ότι υπολογίζεται στα 6.000 βαρέλια την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου