Φεβρουαρίου 13, 2009

Αναβολή της σερβικής υποψηφιότητας για Ε.Ε. συστήνει ο Όλι Ρεν

Τη σύσταση να μην καταθέσει η Σερβία μέσα στο 2009 υποψηφιότητα για να λάβει καθεστώς χώρας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέφερε στην σερβική πολιτική ηγεσία ο Επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν που επισκέφτηκε σήμερα το Βελιγράδι.

Ο κ. Ρεν κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, εκτίμησε ότι θα ήταν πρόωρο να καταθέσει η Σερβία υποψηφιότητα πριν τεθεί σε ισχύ η Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης που «πάγωσε» εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης της συνεργασίας με το δικαστήριο της Χάγης.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς δήλωσε ότι θα ληφθεί υπόψη η σύσταση αυτή επισημαίνοντας ότι «για την Σερβία σημασία έχει ο στόχος και όχι η διαδικασία».

Ο κ. Ρεν μετέφερε και ένα θετικό μήνυμα στο Βελιγράδι, δηλώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, μέσα στο 2009, να καταργηθούν οι βίζες για του πολίτες της Σερβίας που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στις χώρες της συνθήκης του Σένγκεν.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφερόμενος στο ζήτημα του Κοσόβου επανέλαβε ότι, η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου δεν τίθεται ως όρος στη Σερβία, για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου