Φεβρουαρίου 12, 2009

Σε Οριακό σημείο λειτουργίας τα νοσοκομεία.Απεργία γιατρών και έλλειψη υλικών


Σε οριακό σημείο βρίσκεται το ΕΣΥ, όπου τα προβλήματα πληθαίνουν και οι γιατροί πραγματοποιούν από σήμερα 48ωρη απεργία, κατηγορώντας το υπουργείο ότι αθέτησε τα συμφωνηθέντα για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι ελλείψεις σε προμήθειες και αναλώσιμα υλικά άρχισαν να γίνονται αισθητές κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου το νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» κατέφυγε στη λύση του δανεισμού φιαλών οξυγόνου από το ΑΧΕΠΑ, καθώς οι προμηθεύτριες εταιρείες δεν το εφοδίασαν λόγω χρεών. Σύμφωνα εξάλλου με καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της πόλης, η έλλειψη ενός υλικού, απαραίτητου για τη λειτουργία του απινιδωτή ήταν μοιραία για 53χρονο, που ξεψύχησε σε ασθενοφόρο.
Ελλείψεις όμως παρατηρούνται και στις εφημερίες των γιατρών. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γενικές συνελεύσεις του ιατρικού προσωπικού του Κρατικού Νικαίας, του Λαϊκού και του Ερυθρού Σταυρού, ζήτησαν να βγουν τα νοσοκομεία από το πρόγραμμα γενικών εφημεριών του Λεκανοπεδίου.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώπιον και των ισχυρών αντιδράσεων βουλευτών της Ν.Δ., «πάγωσε» για ένα χρόνο το «πολυδιευθυντικό σύστημα» για την εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών, κάτι που αναμένεται να δυσαρεστήσει περαιτέρω τους τελευταίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου