Φεβρουαρίου 24, 2009

Οι τιμες των ΕΛΠΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΧΟΥΣ
ΑΔΕΙΑΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ
24-02-2009

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ / ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΠΡΟΙΟΝ …………………....(ΕΥΡΩ/Μ3) ………..(ΕΥΡΩ/Μ3
)
ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 RON ..........258,73 ……………259,23
ΑΜΟΛΥΒΔΗ LRP 96 RON….264,58………….. 265,08
ΑΜΟΛΥΒΔΗ 100 RON…….. 322,11………….. 322,61
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ……. 321,77 …………..323,77
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ... .....273,75…………. 274,26
ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ....483,17………….. 491,97

"Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν την αξία του προιόντος, τις ειδικές υπηρεσίες (φορτωτικά), το ΦΠΑ των ειδικών υπηρεσιών (φορτωτικών) και την εισφορά του ταμείου επικουρικής ασφάλισης βενζινοπωλών"

Αυστηρούς ελέγχους για τις τιμές των καυσίμων "προανήγγειλε" ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, μιλώντας την Τρίτη στην τέταρτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.
Η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών και η διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα έχει προκαλέσει την οργή των καταναλωτών, οι οποίοι μιλούν ανοικτά για φαινόμενα αισχροκέρδειας με «εύκολα θύματα» τους οδηγούς.
Oι βενζινοπώλες κατηγορούν ως υπαίτιους για τις υψηλές τιμές τις εταιρείες διύλισης.
Στα ίδια φαινόμενα αναφέρθηκε και ο κ. Χατζηδάκης, λέγοντας στην ομιλία του ότι «οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν, σε ένα βαθμό αδικαιολόγητα».
Ο κ. Χατζηδάκη είπε ότι ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, μικτά κλιμάκια του υπουργείου, αποτελούμενα από υπαλλήλους του τομέα Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα υγρών καυσίμων, κατά το πρότυπο των κοστολογικών ελέγχων που γίνονται ήδη σε επιχειρήσεις.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση και τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε στη λήψη περαιτέρω μέτρων, σύμφωνα και με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τα οποία αφορούν και άλλα συναρμόδια υπουργεία».
«Ήδη», είπε, «έχω στείλει επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς για να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό προς την κατεύθυνση αυτή».
Στα μέτρα της κυβέρνησης αναφέρθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Μπούγας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.
Ο κ. Μπούγας είπε, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει σε ανοιχτό διαγωνισμό, ο οποίος βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των προσφορών, με αντικείμενο τη μελέτη κοστολογικής διερεύνησης της αγοράς πετρελαιοειδών στη χώρα μας, προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβώς το κόστος του κάθε σταδίου της εφοδιαστικής αλυσίδας και η συμβολή του στη διαμόρφωση της τελικής τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου