Φεβρουαρίου 22, 2009

Χιλιάδες Ιρλανδοί κατέβηκαν στους δρόμους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

Τουλάχιστον 100.000 Ιρλανδοί κατέβηκαν στους δρόμους του Δουβλίνου για να διαμαρτυρηθούν για τους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα.
Πολλοί ήταν εξοργισμένοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλλει κρατήσεις στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα για το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα.
Σε ανακοίνωσή της, η ιρλανδική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που λαμβάνει είναι «σκληρά και σε ορισμένες περιπτώσεις επώδυνα». Ωστόσο, υποστήριξε ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι «αναγκαία και δίκαια».
Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν προκάλεσαν την οικονομική κρίση, ωστόσο εξαναγκάζονται να πληρώσουν γι' αυτήν.
Σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον 100.000 άτομα κατέβηκαν στους δρόμους του Δουβλίνου, με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι η αναμενόμενη συμμετοχή μπορεί να αγγίξει και τα 200.000 άτομα.
Εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και άλλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα συγκρότησαν τον κύριο όγκο της πορείας που διέσχισε τις κεντρικές λεωφόρους της ιρλανδικής πρωτεύουσας και αποτέλεσε «το πρώτο βήμα μιας συνεχούς εκστρατείας», όπως προειδοποίησε ο Ντέιβιντ Μπεγκ, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας συνδικάτων ICTU που οργάνωσε την εκδήλωση.Η ICTU στηλίτευσε τα κυβερνητικά μέτρα «διότι είναι άδικα και διότι στοχεύουν στη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών εις βάρος της οικονομικής ανάζωογόνησης και της προστασίας της εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου