Φεβρουαρίου 24, 2009

Έκοψε 5 δίς από τους μετόχους, η JPMorgan & η Co.

Ο μάνατζερ των Ροκφέλερ Jamie Dimon ,με τον "παππού" από τη Σμύρνη.

Η JPMorgan & η Co., η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, πετσόκοψε το μέρισμά της, κατά 87 % σε 5 σεντ, δηλαδή 747 εκ.δολ. και ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να διατηρήσει αυτό το επίπεδο «προς το παρόν.» Η τράπεζα δεν είχε κόψει το μέρισμα από την κρίση του 1990.

Η κίνηση στοχεύει να προστατεύσει την τράπεζα ακόμα κι αν η οικονομία επιδεινωθεί «σημαντικά» αλλά συσχετίζεται «άμεσα» και με τους όρους για τα 25 δις δολλάρια που έλαβε η JPMorgan στο πλαίσιο του προγράμματος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η JPMorgan, με την περικοπή του μερίσματος θα εξασφαλίσει 5 δις.Το 2008 είχε πληρώσει για μερίσματα κοινών μετοχών, 5,3 δις ,το 2007 5,2 δις και το 2006,4,9 δις.

Ο διοικητής της JPMorgan , Jamie Dimon δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε ενδεχομένως να περιέλθει σε διετή ύφεση και η ανεργία μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10 %.

Ο επενδυτικός βραχίονας της JPMorgan θα διαγράψει ζημίες 2 δίς από το χαρτοφυλάκειο της και 400 εκ. από ζημιές, «ιδιωτικών»,ενώ αύξησε τις προβλέψεις για ζημιές από πιστωτικές κάρτες, προσωπικά και στεγαστικά δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου