Φεβρουαρίου 24, 2009

Διαβουλεύσεις στις ΗΠΑ για νέα "ένεση" ,(«παρα τω νόμω») , στην «ναυαρχίδα» του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος AIG ,που έπιασε πάτο.


Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία AIG, που ήδη έχει λάβει κρατική ενίσχυση ύψους 150 δισ. δολαρίων, βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να της δοθθεί επιπλέον βοήθεια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Η νέα βοήθεια, (της οποίας το ύψος δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί), θα επιτρέψει στην πρώην υπ' αριθ. 1 ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μετά την ανακοίνωση του ετήσιου ισολογισμού της, ο οποίος αναμένεται να είναι ο χειρότερος που έχει δημοσιεύσει ποτέ αμερικανική εταιρεία, τονίζει το δίκτυο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η AIG πρόκειται να δημοσιεύσει απώλειες που ανέρχονται σε 60 δισ.δολάρια, εξαιτίας της πτώσης της τιμής των μετοχών και του ενεργητικού της. Οι απώλειες αυτές καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων στην εταιρεία.

Ωστόσο, το πρόβλημα της «νέας διακυβέρνησης» Ομπάμα είναι το πως θα μπορέσει το κράτος να δανείσει την AIG με αντάλλαγμα μεγαλύτερη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιό της-μία προϋπόθεση που επιβάλλει το σχέδιο για την οικονομική βοήθεια-καθώς ήδη κατέχει το ανώτατο επιτρεπτό ποσοστό του 79,9%.

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην AIG και την Ουάσιγκτον στρέφονται ακριβώς στον τρόπο που θα παρακαμφτεί αυτή η (τεχνική;) δυσκολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου