Οκτωβρίου 15, 2024

Νέα δημοσκόπηση στη Ρουμανία προβλέπει δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μεταξύ του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Μαρσέλ Τσιολάκου και του εθνικιστή ηγέτη Γκεόργκε Σίμιον

Βουκουρέστι 15.10.2024 14:47 
 Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu και ο ηγέτης της Εθνικιστικής Συμμαχίας για την Ενοποίηση των Ρουμάνων (AUR) George Simion θα φτάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εάν η ψηφοφορία διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Verifield, που ανατέθηκε από την αντιπολιτευόμενη Ένωση για τη Σωτηρία της Ρουμανίας (SSR).
 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Marcel Ciolacu προηγείται στις προθέσεις των προεδρικών εκλογών (23,4%), ακολουθούμενος από τον ηγέτη του AUR George Simion (19,8%) και τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Mircea Geoana (17,2%). Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η αρχηγός της SSR Elena Lasconi (17,1%), ο ανεξάρτητος υποψήφιος Cristian Diaconescu (7,6%), ο φιλελεύθερος ηγέτης Nicolae Ciuca (6,2%) και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Ούγγρων στη Ρουμανία (DSUR) Kelemen Hunor (3,8%).
 Αυτό σημαίνει ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα περάσουν ο Marcel Ciolacu και ο George Simion.
 Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο 7-9 Οκτωβρίου 2024 (μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να αποκλείσει την ευρωβουλευτή Diana Șoșoaca από την προεδρική κούρσα) μεταξύ 1009 ατόμων μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων. 
Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος στις 8 Δεκεμβρίου. /ΒΗ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου