Οκτωβρίου 03, 2024

Επί Τροχάδην



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα  του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ,το Συμβούλιο θα πραγματοποιεί  την εξαμηνιαία ενημέρωση για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και το  Μετόχι  στις 30 Οκτωβρίου .Η επικεφαλής της UNMIK, Καρολίν Ζιάντε, αναμένεται να απευθυνθεί στους παρευρισκόμενους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τους εκπαιδευτικούς και τους Αγρότες . Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, χθες η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε πλήρως στο 48,32% των σχολείων. Με  «τροποποιήσεις» ωραρίου  λειτούργησε  το 28%, των Σχολείων ενώ το 24% των σχολείων δεν έκανε μαθήματα. ΤαΣυνδικάτα είπαν ότι «τα περισσότερα σχολεία χθες δεν λειτούργησαν». Με αφορμή την απεργία που οργανώθηκε από τα τέσσερα εκπαιδευτικά συνδικάτα ,ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε  ότι είχε έναν τέταρτο γύρο συναντήσεων με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών συνδικάτων και δήλωσε  ότι το έργο των εκπαιδευτικών εκτιμάται ιδιαίτερα και ότι η προτεινόμενη  αύξηση μισθού κατά 12% είναι μια σωστή και εποικοδομητική πρόταση και ότι κανείς δεν είναι σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς, αλλά ότι πρέπει να υπάρχει οικονομική κάλυψη για οποιαδήποτε αύξηση μισθού. «Η αύξηση για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα  θα είναι 8%, για την εκπαίδευση δίνουμε αύξηση 12%  και θα έλεγα ότι  αυτό είναι και εποικοδομητικό και σωστό», είπε και τόνισε ότι, ο πληθωρισμός δεν θα υπερβεί το 4,7% φέτος και η αύξηση του ΑΕΠ προβλέπεται να είναι μεταξύ 3,8% και 4%.. Ο Βούτσεβιτς σημείωσε ότι «υπάρχει μια  άποψη  ότι υπάρχουν απεριόριστα χρήματα που τα κρύβουμε και ότι όλοι πρέπει να βγουν στους δρόμους. Τέσσερα εκπαιδευτικά συνδικάτα οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι με αναστολή της εργασίας σε ορισμένα σχολεία, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, οι μισθοί των αρχαρίων στην εκπαίδευση να είναι ίσοι με τον εθνικό μέσο όρο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών της Σερβίας, Ντομπριβόγιε Μαριάνοβιτς, δήλωσε ότι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την αύξηση μισθών  είναι λανθασμένος. «Ακούμε στα μέσα ενημέρωσης ότι το κράτος έχει μεγάλο πλεόνασμα, πλεόνασμα, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα δεν διανέμονται όπως θα έπρεπε», δήλωσε.

 Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς δήλωσε και ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τους αγρότες και ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στο να δώσει επιδότηση 35.000 δηναρίων ανά εκτάριο.. Πλησιάζουμε στο να δώσουμε 35.000 δηνάρια ανά εκτάριο, ποιος το έχει αυτό στην Ευρώπη;», δήλωσε ο Βούτσεβιτς και πρόσθεσε ότι η Κροατία, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνει 300 ευρώ ανά εκτάριο. «Ο προϋπολογισμός για τη Γεωργία μετά τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό είναι 137 δισεκατομμύρια δηνάρια, εκ των οποίων τα τέσσερα πέμπτα πηγαίνουν σε άμεσα επιδοτήσεις», είπε ο Βούτσεβιτς ο οποίος ζήτησε από τους Αγρότες να εκφράζονται ενιαία. «Επιτρέψτε μου να σας πω, δεν ξέρω καν ποιος εκπροσωπεί ποιόν. Όλοι λένε ότι είναι αυτοί εκπροσωπούν τους παραγωγούς, και μετά έρχονται άλλοι που μου  λένε ότι  οι προηγούμενοι. δεν σημαίνουν τίποτα», κατέληξε ο Βούτσεβιτς.

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Αμερικανός πρέσβης Κρίστοφερ Χιλλ δήλωσε ότι « η τελική απόφαση για την εκμετάλλευση λιθίου θα ληφθεί από τους πολίτες της Σερβίας»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Δύο μη εμβολιασμένα παιδιά πέθαναν από κοκκύτη στη Σερβία. Ο  αριθμός των κρουσμάτων περιπτώσεων αυξάνεται

ΡΩΜΗ.  Ανοίγει ο φάκελος των εγκλημάτων Πολέμου κατά των Ιταλών αιχμαλώτων που διέπραξαν οι Παρτιζάνοι στο Μαυροβούνιο. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, Αντρίγια Μάντιτς κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Δημοκρατία της Ιταλίας, συναντήθηκε με τον Λορέντσο Φοντάνα , Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επεσήμανε ότι ο βασικός αγώνας που δίνει σήμερα το Μαυροβούνιο  είναι αυτός κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς και  ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις ανάγκες της εισαγγελίας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Ο Μάντιτς τόνισε ότι «Μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά της Μαφίας, βασισμένη στο ιταλικό μοντέλο, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για το Μαυροβούνιο» και πρότεινε την υπογραφή «ενός δπρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων και του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος».

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Μάντιτς επεσήμανε ότι το Μαυροβούνιο δεν είχε την ευκαιρία «να αντιμετωπίσει  παρελθόν» για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ότι αυτό αφορά  όχι μόνο στους πολέμους των αρχών της δεκαετίας του 1990 αλλά και το ζήτημα των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από το κομμουνιστικό κίνημα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πρόεδρος Φοντάνα δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας για να επεξεργαστεί λεπτομερώς τα επόμενα βήματα σε αυτό το θέμα.

ΠΟΝΤΟΓΚΟΡΙΤΣΑ.  Το «Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών» με μια μακρά ανακοίνωση για «επιβεβαίωση» των Καταγγελιών του πανηγύρισε διότι η Δημοτική Εφορευτική Επιροπή αποφάσισε ην επανάληψη των εκλογών στον εκλογικό τμήμα  αρ.17 στο Κότορ.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων της διαδικασίας Μπρντο-Μπριόνι  στο Τίβατ  πόλη Tivat του Μαυροβουνίου. Οικοδεσπότης  θα είναι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου  Γιάκοβ Μιλάτοβιτς .Το γραφείο του προέδρου του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής θα συζητήσει τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Μέλη της πρωτοβουλίας είναι το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της  Στατιστικής του Μαυροβουνίου «Monstat», 237.900 τουρίστες έμειναν τον Αύγουστο σε «συλλογικές εγκαταστάσεις διαμονής», και έκαναν 1,09 εκ. διανυκτερεύσεις. Από τον συνολικό αριθμό των διανυκτερεύσεων σε συλλογικά καταλύματα, το 92,5% αφορούσε στους  ξένους τουρίστες και το 7,5%»,σε ημεδαπούς. Το 92,6% του συνολικού αριθμού διανυκτερεύσεων έγιναν στην παραθαλάσσια περιοχή, το 3,9% στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα και το 2,1% στις ορεινές περιοχές. Τα συλλογικά καταλύματα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, θέρετρα, πανδοχεία, μοτέλ, εξοχικές κατοικίες, κοιτώνες και κάμπινγκ και δεν αναφέρονται σε ατομικά, λεγόμενα ιδιωτικά καταλύματα σε σπίτια, δωμάτια και διαμερίσματα.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Αρσνίεβιτς αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Ο Αρσένιεβιτς συνελήφθη διότι σφύριζε με σφυρίχτρα κοντά σε καφενείο που άνοιξε Αλβανός από την Νότια Μίτροβιτσα και στο οποίο καθόντουσαν Αλβανοί που ειχαν περάσει την Γέφυρα πάνω από τον Ιμπάρ .Υποστηρικτές της Σερβικής Δημοκρατίας και πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα στη  βόρεια Κόσοβσκα Μίτροβιτσα, και απαίτησαν την απελευθέρωση του Αρσνίεβιτς. ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Βερολίνο, η Πρόεδρος Βιόσα Οσμάνι V μίλησε με τον Γερμανό Υπουργό Γεωργίας. Το Γραφείο της κας Οσμάνι ευχαρίστησε τον υπουργός Οζντεμίρ για την ακλόνητη υποστήριξη της Γερμανίας στο Κοσσυφοπέδιο και σημείωσε ότι πως η Γερμανία παραμένει ζωτικός εταίρος του Κοσσυφοπεδίου.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες στην Πριζρένη  κατηγορούμενα για τη διάπραξη των ποινικών αδικημάτων της «τοκογλυφίας» και του «εξαναγκασμού», ανακοίνωσε η Ειδική Εισαγγελία του Κοσσυφοπεδίου.Οι «Τοκογλύφοι» έδωσαν χρήματα σε ένα άτομο με μηνιαίο επιτόκιο 25%. Όταν το άτομο δεν μπορούσε πλέον να πληρώσει, οι ύποπτοι άρχισαν να του χρεώνουν εβδομαδιαίο τόκο. «Ο παθών πλήρωνε επανειλημμένα τόκους και όταν δεν μπορούσε να εξοφλήσει τις μηνιαίες υποχρεώσεις του, οι ύποπτοι του επέβαλαν εβδομαδιαίο τόκο, γεγονός που οδήγησε σε ποσά που έγιναν δυσβάσταχτα για το θύμα», αναφέρουν.

ΤΙΡΑΝΑ. Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος  τιμωρήθηκαν  από Γραμματεία Δεοντολογίας του αλβανικού κοινοβουλίου . Η απόφαση ελήφθη  μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών ,Οι βουλευτές που προκάλεσαν χάος στην αίθουσα και έκαψαν καρέκλες μπροστά από το κτίριο της Βουλής  αποκλείστηκαν από την Βουλή για 10 ημέρες. Για 40 ημέρες  μακριά από τη Συνέλευση θα είναι οι Φλαμούρ Νόκα, Γκαζμέντ Μπάντι και Μπλεντιόν Ναλαμπάντι . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν θα λάβουν μισθό.. Ο Γενικός Γραμματέας του του Δημοκρατικού Κόμματος  Φλαμούρ Νόκα, επιβεβαίωσε σε δήλωση Τύπου ότι η πολιτική ανυπακοή θα συνεχιστεί

ΤΙΡΑΝΑ. Ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Πίρο Βένγκου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης  της Κοινοβουλευτικής  Επιτροπή Παραπληροφόρησης, δήλωσε ότι η Σκιπερία (Αλβανία) απειλείται από ρωσικές και ιρανικές ψευδείς ειδήσεις, και ότι «η Σκιπερία (Αλβανία) είναι στόχος παραπληροφόρησης και κακόβουλης προπαγάνδας.«Αυτή η χειραγώγηση πληροφοριών από ξένες χώρες, η οποία περιλαμβάνει παραπληροφόρηση και προπαγάνδα, αποτελεί διεθνή απειλή για την ασφάλεια που μπορεί να δημιουργήσει διαιρέσεις εντός και μεταξύ των χωρών, να απειλήσει την ακεραιότητα των εκλογών και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση», είπε.

ΤΙΡΑΝΑ. Σύμφωνα με το Ινστιτουτο Στατιστικής  (INSTAT)  τον Αύγουστο, στους δρόμους της Σκιπερίας ( Αλβανίας)  αναφέρθηκαν 173, τροχαία. Ο αριθμός «ρεκόρ» τροχαίων ατυχημάτων  σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023 παρουσίασε αύξηση 48%. Ο αριθμός των τραυματισμών έχει επίσης αυξηθεί.Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, σημειώθηκαν 1.086 ατυχήματα, με αύξηση 41% από έτος σε έτος.Περίπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτά τα ατυχήματα, ή 40% περισσότεροι από ό, τι πριν από ένα χρόνο.. Ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί. Από 15,7 θύματα ανά 100 ατυχήματα το 2023 σε 9,2 θύματα το 2024.Η ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών εξακολουθεί να αποτελεί την πλειοψηφία των οδηγών που προκαλούν ατυχήματα.

|ΣΟΦΙΑ. Η Ένωση Παραγωγών Σιτηρών  ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Γεωργίας για να συμφωνηθεί η άμεση καταβολή των κονδυλίων στο πλαίσιο της λεγόμενης «ουκρανικής βοήθειας». Οι αγρότες προειδοποιούν ότι η καθυστέρηση της βοήθειας θα τους οδηγήσει στους δρόμους. Αρκετές άλλες οργανώσεις αγροτών εκφράζουν επίσης ετοιμότητα για διαμαρτυρίες. Περίπου 300 εκατομμύρια λέβα είναι τα χρήματα από τη δεύτερη δόση της «ουκρανικής βοήθειας» και η προθεσμία για την πληρωμή τους, , έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. «Ετοιμότητα» για «αγώνα Πεζοδρομίου» έχει ήδη ανακοινωθεί από την Εθνική Ένωση Κτηνοτρόφων  και την Ένωση Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων.

ΣΟΦΙΑ. Ένα νέο απόσπασμα από τις Βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησε την αποστολή του στην ΚΦΟΡ. Το βουλγαρικό απόσπασμα θα επιχειρεί εντός της Περιφερειακής Διοίκησης «Δύση». Το νέο απόσπασμα αποτελείται από μέλη του 4ου Συντάγματος Πυροβολικού, του 101ου Συντάγματος Άλπεων και του 110ου Συντάγματος Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού Ξηράς, καθώς και μέλη του συστήματος κινητής επικοινωνίας και πληροφοριών από τη Διοίκηση Μεικτών Δυνάμεων. Οι αρμοδιότητές τους θα περιλαμβάνουν τη διενέργεια περιπολιών και την άσκηση επιτήρησης σε καθορισμένη περιοχή ευθύνης.

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Υπουργός Υγείας και Πρόεδρος της Συμμαχίας για τους Αλβανούς, Άρμπεν Ταραβάρι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Νοσοκομείο στο Τέτοβο , εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σε έξι μήνες και είπε λοτι ο Συνασπισμός «ΒΛΕΝ» επιμένει ότι η Σεβερνοματσεντόνιγια  πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, γιατί δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από την ΕΕ. Είπαμε εντός έξι μηνών ότι θα κάνουμε τα πάντα για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Είναι καλό που ξεκίνησε η Αλβανία, αλλά είναι κακό που μας διαχώρισαν. Από την άλλη, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση στη Βουλγαρία  .Από όσο γνωρίζω, ο πρωθυπουργός είναι υπέρ της έναρξης το συντομότερο δυνατό και είναι υπέρ της ΕΕ καθώς και όλοι μας  στην κυβέρνηση», είπε.

ΣΚΟΠΙΑ.  Το σχέδιο της αλβανικής αντιπολίτευσης στη Σεβερνοματσεντόνιγια  είναι να καταδείξει τις αποτυχίες της κυβέρνησης του Μίτσκοσκι με μια σειρά συνεντεύξεων Τύπου και σε ένα μήνα να οργανώσει διαμαρτυρίες μπροστά από το κοινοβούλιο και τα κυβερνητικά κτίρια, τονίστηκε χθες στη συγκέντρωση των μελών του συνασπισμού του «Ευρωπαϊκού Μετώπου», υπό την ηγεσία του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος «ΝΤΟΥΙ» με αφορμή τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του VMRO-DPMNE, τις οποίες η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως «100 ημέρες σκανδάλων, ταπεινώσεων και αποτυχιών».

Το «Ευρωπαϊκό Μέτωπο» συνεχίζει να επιμένει ότι ως ο συνασπισμός που κέρδισε περισσότερες ψήφους στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου, είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των άλλων εθνοτικών κοινοτήτων στη χώρα, αλλά χωρίς εκλογές ο συνασπισμός δεν θα γίνει μέρος της κυβέρνησης επειδή «δεν είναι εφεδρικό λάστιχο».«Δεν έχουμε καμία αξίωση να είμαστε μέρος αυτής της κυβέρνησης και καλώ το «ΒΛΕΝ»  να εγκαταλείψει αυτή τη μονοεθνική κυβέρνηση και (να σταματήσει) την αντι-αλβανοποίηση των θεσμών. Τις τελευταίες 100 ημέρες, το πρόγραμμα του VMRO-DPMNE έχει εκπληρωθεί μέχρι το τέλος, εκατό ημέρες ποδοπατήματος των Αλβανών», ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τους Αλβανούς, Ζιγιάντιν Σέλα .

«Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να είμαστε μέρος αυτής της κυβέρνησης, ακόμα και όταν το ακούω, ενοχλούμαι. Ενημερώστε όλους ότι δεν είμαστε ρεζέρβα για όποιον θέλει να μας χρησιμοποιήσει όταν συμβεί ένα ατύχημα στο δρόμο. Δεν είμαστε αναρχικοί ή ρεβανσιστές. Δεν ενεργούμε ενστικτωδώς επειδή είμαστε χτισμένοι πολιτικά, ιδεολογικά, εθνικά και διπλωματικά και η υστερική αντιαλβανική εκστρατεία είναι άσχημη», δήλωσε ο Αχμέτι.και τόνισε ότι οι εκλογές στη Σεβερνοματσεντόνιφια χώρα δεν πρέπει να κερδηθούν με εθνικιστικές πολιτικές.

ΝΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η παρουσία μας στο επερχόμενο φόρουμ των BRICS στο Καζάν στις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου αποτελεί μεγάλη αναγνώριση για τη Ρεπούμπλικα  της Σέρπσκα και την πολιτική μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα  Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος θα συναντηθεί επίσης με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Φόρουμ.  Σε δήλωσή του , ο Ντόντικ εξήγησε ότι προσκλήθηκε στο Φόρουμ από τη ρωσική πλευρά και ότι η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα συμμετάσχει ως παρατηρητής. «Θα ζητήσουμε από τους ηγέτες αυτού του κινήματος να μελετήσουν εάν  μέλη αυτής της συμμαχίας μπορούν επίσης να είναι αυτόνομες περιοχές ή επαρχίες», δήλωσε ο Ντόντικ που σχολίασε επίσης την επιστολή υποστήριξης  του Ρώσο υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που του επέδωσε ο  Ρώσος πρέσβης.

ΝΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. «Όλα όσα σχετίζονται με το λίθιο θα γίνουν σε συμφωνία με τους πολίτες και με βάση τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικας  Σέρπσκα  Μίλοραντ Ντόντικ  μιλώντας  στο Λοπάρι για τη δυνατότητα εκμετάλλευσης λιθίου στη  Μαγιεβίτσα.

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο πρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος Νικολάε Τσιούτσα, υπέβαλε επίσημα την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές με το Κεντρικό Εκλογικό Γραφείο, την οποία συνόδευσε με 1,5 εκατομμύριο υπογραφές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. Επίσης χθες, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Ούγγρων ανακοίνωσε  την υποψηφιότητά του, αφού συγκέντρωσε  270.000 υπογραφές. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές λήγει στις 5η Οκτωβρίου και απαιτούνται  τουλάχιστον 200.000 υποστηρικτές.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Η εταιρεία «OMV Petrom», στην οποία η ρουμανική κυβέρνηση κατέχει το 20% των μετοχών, ανακοίνωσε ότι οι εργασίες  για την πλατφόρμα φυσικού αερίου που θα εγκατασταθεί το 2026 στο μεγαλύτερο κοίτασμα  φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα  έχουν ξεκινήσει σε ναυπηγεία στην Ιταλία και την Ινδονησία.

 

.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου