Οκτωβρίου 07, 2024

Βούτσιτς: Εξαιρετική συνάντηση με τον Σολτς, Συζήτηση για την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Αμβούργο και ότι συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, καθώς και την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. 
 Μετά από συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε :«Έχουμε εκφράσει διαφορετικές θέσεις, αλλά και μεγάλη συναίνεση σε μια σειρά από παγκόσμια ζητήματα. Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας μας, η ευγνωμοσύνη προς τους συνεργάτες μας για τον τεράστιο αριθμό εργοστασίων και επενδυτών από τη Γερμανία που απασχολούν ανθρώπους στη χώρα μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της. Αν δεν υπήρχαν οι γερμανικές εταιρείες, θα ήταν δύσκολο για εμάς να φτάσουμε σε μια τέτοια επενδυτική αξιολόγηση, για την οποία οι Γερμανοί οικοδεσπότες μας και ο καγκελάριος Σολτς μας συνεχάρησαν».
Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι αναμένει να συζητήσει σύντομα το μετάλλευμα λιθίου της χώρας με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς . «Ο Σολτς με ενημέρωσε ότι ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα μόλις τον ενημέρωσε ότι η Τσεχική Δημοκρατία κινείται για την κατασκευή ορυχείου λιθίου. Και θα ξεκινήσουν συνομιλίες, είτε για να κάνουν ένα μεγάλο από αυτό, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, είτε θα κάνουν δύο, το οποίο θα είναι στην πρώτη τριάδα μεγαλύτερη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Vucic 
Ο Πρόεδρος Βούτσιτς έφτασε στο Αμβούργο όπου συμμετέχει σε διάσκεψη για τη βιωσιμότητα . Ο Vucic θα συμμετάσχει στο πάνελ «Διαπραγματεύσεις για τη Νέα Συμμαχία – Μια υπεύθυνη και κυκλική αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών», ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αμβούργο θα μιλήσει και με άλλους αξιωματούχους.
 Μετά την επίσκεψή του στο Αμβούργο, ο Πρόεδρος Vučić θα μεταβεί στο Tivat και θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της διαδικασίας Brdo-Brijuni.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου