Σεπτεμβρίου 02, 2024

Η Ρουμανία προτείνει την Ροξάνε Μανζάτου για Ευρωπαίο Επίτροπο.


Βουκουρέστι 02.09.2024 17:44 Η Ρουμανία θα προτείνει τη Roxana Mănzatu για Ευρωπαία Επίτροπο. Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Marcel Ciolacu, που Πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο «κατάλληλος άνθρωπος» για τη δουλειά και δεν θα υποβάλει άλλες προτάσεις.
 "Μετά τη συνάντηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, είχα αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες, τώρα θα πάω στην κυβέρνηση και θα κάνω τον διορισμό και την επόμενη περίοδο θα συνεχίσω τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής προκειμένου να προσδιορίσω το χαρτοφυλάκιο", δήλωσε ο Ciolaku. Από τα λόγια του έγινε σαφές ότι την Κυριακή η Ursula von der Leyen πραγματοποίησε συνέντευξη με τη Roxana Manzatu, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.
 «Η κυρία Πρόεδρος δεν διορίζει επίτροπο μέχρι να διεξαγάγει συνέντευξη με το διορισμένο πρόσωπο. Σίγουρα, μετά από αυτό υπήρχαν μόνο λόγια επαίνου», δήλωσε ο Ciolaku. 
 Αρχικά, ο πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος πρότεινε τον σημερινό ευρωβουλευτή Βίκτορ Νεγκρέσκου για τη θέση αυτή, αλλά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να ορίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα για επίτροπο. 
Την περασμένη Πέμπτη, ο Marcel Ciolacu σχολίασε ότι εάν το καταλληλότερο πρόσωπο για το χαρτοφυλάκιο που θα λάβει η Ρουμανία είναι γυναίκα, τότε θα προτείνει γυναίκα. Ποια είναι η Roxana Manzatu
 Η Roxana Mănzatu είναι 44 ετών, προΐσταται του Τμήματος Ολοκληρωμένης Αξιολόγησης και Παρακολούθησης Προγραμμάτων που Χρηματοδοτούνται από Δημόσιους και Ευρωπαϊκούς Πόρους και έχει τον βαθμό του Υφυπουργού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου