Σεπτεμβρίου 02, 2024

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δέχτηκε ταυτόχρονα τα έγγραφα των δύο παρατάξεων στο ΚΔΕ. Και της πτέρυγας Ντογκάν και της πτέρυγας Πέεφσκι


Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποδέχθηκε ταυτόχρονα τις αιτήσεις  και των δύο παρατάξεων στο MRF - γύρω από τον Ahmed Dogan και γύρω από τον Delyan Peevski, για εγγραφή στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου.
 Και οι δύο σχηματισμοί θα συμμετάσχουν μέσω συνασπισμών με ξένες εγγραφές.
 Μετά από σχεδόν 7 ώρες αναμονής για τη διαδικασία αποδοχής εγγράφων εγγραφής για συμμετοχή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, επιτεύχθηκε τελικά μια συμβιβαστική λύση. 
Τα έγγραφα των δύο ομάδων που εκπροσωπούν το MRF εγκρίθηκαν ταυτόχρονα από τα μέλη της EEK. Κάθισαν σε ένα τραπέζι το ένα δίπλα στο άλλο για να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν θα ήταν πρώτος και ο άλλος θα ήταν δεύτερος στην υποβολή εγγράφων. 
 Η άλλη συμβιβαστική λύση που επετεύχθη δεν ήταν να αναφέρεται ο αριθμός αποδοχής των εγγράφων, ούτε ο συγκεκριμένος χρόνος έγκρισής τους.
 Αυτό που έγινε σαφές μετά την αποκάλυψη των εκπροσώπων των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων στο MRF είναι ότι είναι εγγεγραμμένοι ως συνασπισμοί. 
 Το MRF, πιστό στον Ahmed Dogan, θα συμμετάσχει ως συνασπισμός "Δημοκρατία, Δικαιώματα και Ελευθερίες" - MRF μαζί με τα κόμματα "A Just Bulgaria United Patriots" (SBOR) και την Αγροτική Λαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον συμπρόεδρο του MRF Dzhevdet Chakarov, ο στόχος είναι να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία του κράτους: 
 «Ο προσανατολισμός μας, όπως ήταν μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να είναι, στο πλαίσιο του ευρωατλαντικού προσανατολισμού μας, για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βουλγαρίας, με ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική για μια καλύτερη ζωή στη Βουλγαρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου