Ιουνίου 21, 2024

Όλες οι πόλεις του Μαυροβουνίου εχουν ηλεκτρικό ρεύμα, η αιτία του Μπλάκ άουτ

 

Ο διευθυντής του  Κέντρου Κατανομής Αποστολής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μαυροβουνίου  Ranko Redžić, ανακοίνωσε ότι όλες οι πόλεις έχουν λάβει ηλεκτρική ενέργεια. Όπως είπε, εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι προκάλεσε ένα τέτοιο πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο στη χώρα, αλλά και στην περιοχή.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε αυτό το περιστατικό. Είναι περιφερειακό και διεθνές και θα εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φορέων Εκμετάλλευσης που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σίγουρα θα αποτελέσουν ένα σώμα που θα εξετάσει λεπτομερώς τα αίτια", δήλωσε ο Redžić σε συνέντευξη Τύπου.


Λόγω της διακοπής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του Μαυροβουνίου, σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια του Μαυροβουνίου ήταν χωρίς ρεύμα. Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα στο έδαφος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Δαλματίας και της Αλβανίας. Διακοπές ρεύματος βρίσκονται σε εξέλιξη στο έδαφος της πρωτεύουσας. Το μεγαλύτερο μέρος της Ποντγκόριτσα δεν έχει καν νερό και οι τηλεπικοινωνίες με ορισμένους φορείς εκμετάλλευσης είναι επίσης δύσκολες.

Λόγω της διακοπής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του Μαυροβουνίου, σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια του Μαυροβουνίου ήταν χωρίς ρεύμα γύρω στις 12 το μεσημέρι. Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα στο έδαφος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Δαλματίας και της Αλβανίας. Μια ώρα αργότερα, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε στην πρωτεύουσα. Το μεγαλύτερο μέρος της Ποντγκόριτσα δεν είχε καν νερό και οι τηλεπικοινωνίες με ορισμένους φορείς εκμετάλλευσης ήταν επίσης δύσκολες.

 

"Στο έδαφος του Μαυροβουνίου, εκτός από το μεγαλύτερο μέρος του βορρά, λόγω διαταραχών περιφερειακών διαστάσεων, υπήρξε διακοπή ρεύματος. Επίσης, διακοπές ρεύματος και μπλακ άουτ σε μεγαλύτερη κλίμακα σημειώθηκαν στην Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και σημαντικό μέρος της Κροατίας. Η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή και η CGES, σε συνεργασία με συναδέλφους από την περιοχή, εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος, έτσι ώστε όλοι οι καταναλωτές στο Μαυροβούνιο να λαμβάνουν σύντομα ηλεκτρική ενέργεια", ανέφεραν σε δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου