Ιουνίου 18, 2024

Η σιδηροδρομική γραμμή Δυρραχίου-Πρίστινας θα μετατρέψει το Κοσσυφοπέδιο σε Κόμβο , σύμφωνα με τον υπουργό υποδομών του Κοσσυφοπεδίου

 

 ΠΡΊΣΤΙΝΑ, 18.06.2024 Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Υποδομών του Κοσσυφοπεδίου, Λιμπέρνε Αλίου, ανέφερε σε συνέντευξή του  ότι ο σιδηρόδρομος Δυρραχίου-Πρίστινα, ο οποίος θα συνδέει την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, θα καταστήσει το Κοσσυφοπέδιο σημαντικό σημείο διέλευσης και διανομής αγαθών. 
 Ο Αλίου τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο εργάζεται για να ολοκληρώσει τη φάση ελέγχου σκοπιμότητας της σιδηροδρομικής γραμμής, ώστε το σιδηροδρομικό έργο Δυρραχίου-Πρίστινας να μπορέσει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
 "Μέσω της γραμμής Δυρραχίου - Πρίστινα, το Κοσσυφοπέδιο γίνεται μέρος ενός περιφερειακού δικτύου, επί του παρόντος βρίσκεται εκτός των διαδρόμων. Ως εκ τούτου, όλες οι μεταφορές αγαθών για ολόκληρη την περιοχή, είτε πρόκειται για τα λιμάνια είτε από τα λιμάνια προς την περιοχή, θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω του Κοσσυφοπεδίου", ανέφερε ο υπουργός Υποδομών του Κοσσυφοπεδίου,  και πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει περαιτέρω ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία οικονομικών ζωνών γύρω από αυτό που αποκάλεσε περιοχή διανομής. 
 "Τα δύο λιμάνια, το Δυρράχιο και το Μπαρ, τα οποία συνδέονται (δια θαλάσσης), θα συνδέονται πλέον και σιδηροδρομικώς μεταξύ τους (μέσω της γραμμής Vora-Hani και Hotit μεταξύ Αλβανίας και Μαυροβουνίου). 
Θα συνδεθούν με την Πρίστινα και από εκεί με τους σιδηροδρόμους Πρίστινα - Σκόπια, Πρίστινα - Νις - Σόφια ή Πρίστινα - Λέσακ - Μιτρόβιτσα - Σάλτσμπουργκ. 
Ολόκληρη η περιοχή συνδέεται μέσω αυτών», δήλωσε ο Aliou. 
 Οι εργασίες για τη σιδηροδρομική γραμμή ξεκίνησαν πριν από επτά μήνες και βρίσκονται επί του παρόντος στο στάδιο της μελέτης σκοπιμότητας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες επί τόπου. 
Μετά το τέλος αυτού του σταδίου, το τελικό ποσό για το έργο υποδομής που θα συνδέσει την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου με την αλβανική πόλη-λιμάνι θα είναι σαφές. Ο Αλίου δήλωσε στο KosovaPress για τα άλλα έργα υποδομής που υλοποιούνται στο Κοσσυφοπέδιο. Μεταξύ αυτών, απαρίθμησε την επέκταση του δρόμου Πρίστινα-Ποντούγεβα (Podujevo) στη βορειοανατολική περιοχή του Lap, τους δρόμους στο ανατολικό Κοσσυφοπέδιο προς την κοιλάδα Presevo και τους δρόμους προς την πόλη Peja (Peć) του δυτικού Κοσσυφοπεδίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου