Ιουνίου 16, 2024

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ σε επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο

 



ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ 16.06.2024  Ο Ρούμεν Ράντεφ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς. 
 Σήμερα θα γίνει επίσημα δεκτός στην Ποντγκόριτσα . Αύριο, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας και η σύζυγός του Desislava Radeva θα γίνουν δεκτοί από τον Jakov Milatovic και τη σύζυγό του Milena Milatovic με επίσημη τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο "Plavi Dvorac" στην πόλη Cetinje - την ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. 
Οι δύο πρόεδροι θα πραγματοποιήσουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ηγηθούν των συνομιλιών ολομέλειας μεταξύ των επίσημων αντιπροσωπειών της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου. Ρούμεν Ράντεφ και Γιάκοβ Μιλάτοβιτς θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. 
 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους θα έχει συναντήσεις στην Ποντγκόριτσα με τον Πρωθυπουργό Milojko Spajić και τον Πρόεδρο της Συνέλευσης Andrija Mandic. 
 Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Προέδρου Rumen Radev κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα βρεθούν θέματα που σχετίζονται με την επακόλουθη εμβάθυνση και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τη στήριξη της προόδου του Μαυροβουνίου στη διαδικασία προσχώρησης στην ΕΕ.
 Στις 2 Αυγούστου 2006 στη Σόφια, ο τότε Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Ivaylo Kalfin και ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Miodrag Vlahović υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Μαυροβουνίου. 
 Η τελευταία επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλγαρίας στο Μαυροβούνιο πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023 στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών που συμμετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Jakov Milatovic.
 Οι τελευταίες επίσημες διμερείς επισκέψεις των προέδρων των δύο χωρών ήταν αντίστοιχα στις 20 Φεβρουαρίου 2023, όταν ο τότε Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Σόφια, και στις 11-12 Ιουλίου 2022, όταν ο Ρούμεν Ράντεφ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου