Ιουνίου 16, 2024

Δύο ανήλικοι Σέρβοι από το Λεποσάβιτς συνελήφθησαν, από την αστυνομία του Κούρτι επειδή τραγουδούσαν

 

 Οι δύο ανήλικοι Σέρβοι  συνελήφθησαν επειδή τραγούδησαν σε πάρτι γενεθλίων Ο Αλέκσα Μπάμπιτς είπε ότι τραγουδούσαν τραγούδια για το Κοσσυφοπέδιο και ότι συνελήφθησαν από την αστυνομία εξαιτίας αυτού. 
«Μας ανάγκασαν να πούμε τι τραγουδούσαμε, και μας προσέβαλαν. Μας ψέκασαν με δακρυγόνα στο αυτοκίνητο όταν μας πήγαν στο τμήμα», είπε ο Μπάμπιτς. 
 Ο Αντρίγια Αντονίεβιτς είπε ότι οι αστυνομικοί στο τμήμα τους ανάγκασαν να τραγουδήσουν τα ίδια τραγούδια ξανά και ξανά. «Ήμασταν στο σπίτι ενός φίλου για ένα πάρτι, μετά το πάρτι πήγαμε όλοι σε ένα καφέ όπου τραγουδούσαμε. 
 Δεν προκαλέσαμε κανέναν, και δεν προσβάλλαμε κανέναν, Τραγουδήσαμε", δήλωσε ο Αντονίεβιτς. 
Θα τους επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ ο καθένας, και αν πληρώσουν εντός 15 ημερών, το πρόστιμο θα μειωθεί κατά το ήμισυ. 
 Ο αναπληρωτής διοικητής της λεγόμενης Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου για τη βόρεια περιοχή, Veton Elsani, λέει ότι χθες το βράδυ στη 1:30 π.μ., αναφέρθηκε διατάραξη  της δημόσιας τάξης και θόρυβος, θόρυβος και θόρυβος, ο οποίος τιμωρείται από τους νόμους του αυτοαποκαλούμενου Κοσσυφοπεδίου από μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, δήλωσε σήμερα ότι "η κατάχρηση των ειδικών δυνάμεων του Κούρτι εναντίον της σερβικής νεολαίας" στη Λεποσάβιτς είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι οι επιχειρήσεις της Πρίστινα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και στα Μετόχια δεν αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση νόμου και τάξης ή κράτους δικαίου, αλλά ότι ο στόχος είναι μόνο ένας - τρόμος χωρίς περιορισμούς και σύνορα, προκειμένου να αναγκαστούν οι Σέρβοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. "Η απρόκλητη βία της ειδικής αστυνομίας εναντίον της σερβικής νεολαίας είναι ένα τρομακτικό σύμπτωμα του ιδεολογικού πάθους και της σοβινιστικής φύσης του καθεστώτος στην Πρίστινα και μια απεικόνιση της ίδιας της ουσίας της πολιτικής μίσους και βίας του Κούρτι", δήλωσε ο Πέτκοβιτς με την ευκαιρία της κράτησης δύο ανήλικων Σέρβων στο Λεποσάβιτς με τη χρήση βίας και δακρυγόνων. Μόνο ένας διάλογος μπορεί να μετριάσει την πόλωση της κοινωνίας Σύμφωνα με τον Πέτκοβιτς, αυτό το τρομερό γεγονός στο Λεποσάβιτς δεν είναι περιστατικό, αλλά κυρίαρχη πολιτική και δεν είναι υπερβολική χρήση βίας, αλλά καθημερινή αστυνομική μεταχείριση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και στα Μετόχια. Το τράβηγμα μακριών σωλήνων και η χρήση δακρυγόνων εναντίον παιδιών είναι το μήνυμα του Κούρτι για ειρήνη και δημοκρατία, ή τουλάχιστον έτσι διαβάζεται προφανώς από εκείνους που θέλουν να ανταμείψουν την Πρίστινα για τέτοιες ενέργειες με την ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς. "Είναι καιρός να κοιτάξουμε την αλήθεια στα μάτια και να παραδεχτούμε ότι οποιαδήποτε υποστήριξη για τις σοβινιστικές ενέργειες του Κούρτι είναι συνενοχή στη δημιουργία ενός σκοτεινού βιλαετίου στην καρδιά της Ευρώπης, όπου κάθε λογική έχει ακυρωθεί και κάθε θετική αξία έχει εξελιχθεί στο αντίθετό της", δήλωσε ο Πέτκοβιτς. Επανάληψη των τοπικών εκλογών σε δύο εκλογικά τμήματα σήμερα Το Βελιγράδι απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση με την πιο σοβαρή και μεγάλη ανησυχία στους υπεύθυνους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας να αποτρέψουν τον Κούρτι από την εκστρατεία μίσους και βίας εναντίον του σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, διότι χωρίς αυτό, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου, δήλωσε ο Πέτκοβιτς.
Srpska Lista: Οι επιθέσεις σε παιδιά της Σερβίας αποτελούν μέρος της καταστολής της Πρίστινα με στόχο τη δίωξη των Σέρβων EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI Η τρομοκράτηση των παιδιών της Σερβίας από τις παρααστυνομικές μονάδες του Κούρτι είναι επαίσχυντη, αντιεπαγγελματική, απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά που προκαλεί την ισχυρότερη καταδίκη του σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και η οποία θα πρέπει να προκαλέσει αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα, η οποία πρόσφατα "καυχήθηκε για τις επιτυχίες αυτής της κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου, την οποία, κατά δική τους ομολογία, υποστήριξαν τα προηγούμενα χρόνια", ανακοίνωσε απόψε η Srpska Lista.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου