Μαΐου 23, 2024

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος είναι έτοιμος να συναντηθεί με την Γκορντάνα

Σε ενημέρωση στη Ρώμη, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ χαρακτήρισε «θετικό σημάδι» τη δήλωση  της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σεβερνοματσεντόνιγια  Γκόρντανα Σιλιάνοβσκα Ντάβκοβα να συναντηθεί μαζί του. 
Σήμερα, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών βρίσκονται στην ιταλική πρωτεύουσα και είχαν ξεχωριστές συναντήσεις στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο. 
Ο Ράντεφ  τόνισε ότι μόνο μέσω του διαλόγου η Σόφια και τα Σκόπια θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη τους, θα επιλύσουν όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα και θα ανοίξουν το δρόμο της Σεβερνοματσεντόνιγια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας , αναμένει από τις αρχές των Σκοπίων  να αλλάξουν τη ρητορική τους προς τη Βουλγαρία και να σταματήσουν τη γλώσσα του μίσους. 
 Ο Πρόεδρος της Βουλγαρία είπε στους δημοσιογράφους:   «Εδώ και χρόνια, προσκαλώ τον Πρόεδρο της Σεβερνοματσεντόνιγια  να έρθει  στη Βουλγαρία. Και τώρα την προσκαλώ, φυσικά, αλλά το μήνυμά μου προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σεβερνοματσεντόνιγια είναι ότι η Βουλγαρία αναμένει αλλαγή στη ρητορική το συντομότερο δυνατό και τελικά τερματισμό της ρητορικής μίσους», Η Γκόρντανα Σιλιάνοβσκα Ντάβκοβα  , κατά την έξοδό της από την  ακρόαση με τον Πάπα Φραγκίσκο, επανέλαβε την επιθυμία της για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Και σύμφωνα με την Siljanovska, μια συνάντηση σήμερα στη Ρώμη δεν ήταν δυνατή λόγω ενός πολυάσχολου προγράμματος αντιπροσωπειών: 
 «Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ και εγώ εκφράσαμε την ετοιμότητά μας για συνάντηση. Αυτή η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί (σήμερα). Και οι δύο αντιπροσωπείες έχουν μια ατζέντα, οπότε είπαμε ότι θα την εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατό, με την πρώτη ευκαιρία», δήλωσε ο πρόεδρος της RSM. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου