Απριλίου 18, 2024

Άλλη μια συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Βελιγραδίου και της Πρίστινας στις Βρυξέλλες έληξε χωρίς αποτελέσματα

 

ΒΕΛΙΓΡΆΔΙ 18.04.2024 Ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι , Πέταρ Πέτκοβιτς, δήλωσε ότι δεν υπήρξε τριμερής συνάντηση μεταξύ Σερβίας, Κοσσυφοπεδίου και ΕΕ στις Βρυξέλλες επειδή,  η πλευρά του Κοσσυφοπεδίου δεν ήθελε να συζητήσει τη σερβική πρόταση για επίλυση του ζητήματος της χρήσης του δηναρίου στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πέτκοβιτς δήλωσε σε Σέρβους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι η ΕΕ θεωρεί την πρόταση της Σερβίας εποικοδομητική και ότι αποτελεί πολύ καλή βάση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. 
Το Βελιγράδι θα συμμετάσχει στον επόμενο γύρο συνομιλιών που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε. 
 Σήμερα στις Βρυξέλλες συνεχίστηκαν οι συνομιλίες στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, με κύριο θέμα και πάλι την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας του Κοσσυφοπεδίου να απαγορεύσει τη χρήση των δηναρίων στο Κοσσυφοπέδιο. 
Ο Ειδικός Εντεταλμένος της ΕΕ για τον Διάλογο Miroslav Lajčák, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από τα μέσα ενημέρωσης στη Σερβία, συναντήθηκε χωριστά με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. 
  Η προηγούμενη συνεδρίαση σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας στην Πρίστινα να απαγορεύσει τη χρήση δηναρίων πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου