Μαρτίου 19, 2024

Η εντολοδόχος πρωθυπουργός του ΓΚΡΤΜΠ-ΕΔΔ θα ανακοινώσει στις 16:00 (ωρα Σόφιας) ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

ΣΌΦΙΑ 19.03.2024 14:10  Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΓΚΕΡΜΠ και του  συνασπισμού "Συνεχίζοντας την αλλαγή - Δημοκρατική Βουλγαρία" (PP-DB) έχουν τελειώσει. 
Η εντολοδόχος από το  ΓΚΡΤΜΠ-ΕΔΔ  Μαρίγια Γκάμπριελ θα μεταβεί στον πρόεδρο  Ρούμεν Ράντεφ σήμερα στις 16:00.  Μαζί της θα είναι και η διαπραγματευτική ομάδα του κόμματος. 
Ενώπιον του αρχηγού του κράτους, ο Γκάμπριελ θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με το PP-DB και την απόφασή της σχετικά με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
 Η γραμματεία Τύπου του αρχηγού του κράτους ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα, στις 4 μ.μ., ο αρχηγός του κράτους Rumen Radev θα συναντηθεί στην οδό Dondukov 2 με τον υποψήφιο πρωθυπουργό του GERB-UDF. Στο πλαίσιο της συνταγματικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος έδωσε χθες την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Μαρίγια Γκαμπριέλ, η οποία ορίστηκε από τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του σημερινού κοινοβουλίου. Χθες ο Πρόεδρος είπε στην Γκάμπριελ "έχετε επτά ημέρες για τη δομή και τη σύνθεση ενός υπουργικού συμβουλίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου