Ιανουαρίου 31, 2024

Οι συμφωνίες μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση, d;hlvse ο Μίροσλαβ Λάιτσακ στην Πρίστινα

 

ΠΡΊΣΤΙΝΑ Ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, δήλωσε χθες το βράδυ στην Πρίστινα ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. 
 «Έχουμε τις συμφωνίες από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του περασμένου έτους και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε πλέον να θέτουμε ερωτήματα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει καν να αναρωτηθούμε πώς να το κάνουμε, το ερώτημα είναι πότε να το κάνουμε. Αν με ρωτάτε, χωρίς καθυστέρηση και το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο Λάιτσακ μετά από συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι και τον Πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι . 
 Ο Lajcak τόνισε ότι η φετινή χρονιά είναι συγκεκριμένη λόγω των εκλογών, οι οποίες αναμένονται και κυρίως λόγω των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευρωπαϊκές εκλογές θα αποσπάσουν εν μέρει την προσοχή από τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και η ΕΕ θα είναι σε θέση να επανέλθει σε αυτόν μόνο το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
 Επεσήμανε ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν θετικά αποτελέσματα του διαλόγου, όπως η αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας του Κοσσυφοπεδίου στη Σερβία και αντίστοιχα των σερβικών πινακίδων στο Κοσσυφοπέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου