Σεπτεμβρίου 28, 2023

Ο Διεθνής Μηχανισμός των Ποινικών Δικαστηρίων στη Χάγη, ο οποίος δημιουργήθηκε για να ολοκληρώσει τις δίκες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, απήγγειλε κατηγορίες κατά ηγέτη του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Βόϊσλαβ Σέσελι και σε τέσσερις άλλους στενούς συνεργάτες του για περιφρόνηση του δικαστηρίου.

 

Η Σερβική Πρεσβεία στη Χάγη παρέλαβε το νέο κατηγορητήριο εναντίον του Σέσελι και των Miljan Damjanovic, Ljiljana Mihajlovic, Ognjen Mihajlovic και Miroljub Ignatovic. 
 Ο Σέσελι δήλωσε στην εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου ότι ήταν ευτυχής που έμαθε ότι ο Μηχανισμός της Χάγης είχε φέρει το νέο κατηγορητήριο εναντίον του. «Είμαι έτοιμος να πάω στο δικαστήριο, αλλά έχω έναν όρο - δεδομένου ότι η Βρετανία σύντομα θα βυθιστεί στη θάλασσα και αυτό θα προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα στη Βόρεια Θάλασσα που θα πλημμυρίσει ολόκληρη την Ολλανδία, δεν θα ήθελα να είμαι στο Scheveningen αυτή τη στιγμή και να πνιγώ εκεί σαν αρουραίος. 
Ζητώ από το CVM να μετακινηθεί πρώτα σε μια ασφαλέστερη χώρα», δήλωσε ο Seselj.Ο ηγέτης των Σέρβων ριζοσπαστών πρότεινε τη μεταφορά του CVM στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου