Σεπτεμβρίου 28, 2023

ΝΤΌΝΤΙΚ: «Αν παρέμβουν στην ιδιοκτησία -- θα ανακηρύξουμε την ανεξαρτησία της Σέρπσκα»

 

Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα (RS) Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η RS θα κηρύξει την ανεξαρτησία εάν κάποιος παρέμβει στο περιουσιακό ζήτημα της οντότητας , τονίζοντας ότι το ζήτημα επιλύθηκε από τις Συμφωνίες του Ντέιτον.

 "Η ιδιοκτησία δεν είναι μια κόκκινη αλλά οριστική γραμμή και δεν θα υπάρξουν συνομιλίες γι 'αυτό, και σε περίπτωση που κάποιος παρέμβει σε αυτό το θέμα, πρέπει να γνωρίζει ότι έχω προγραμματίσει μια συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης στην οποία θα κηρυχθεί ανεξαρτησία", δήλωσε ο Ντόντικ.

 Πρόσθεσε ότι η Δύση δεν θα δεχθεί την ανεξαρτησία της RS, αλλά ότι, όπως είπε, υπάρχουν πολλές χώρες που σήμερα κατανοούν τη θέση της Δημοκρατίας Σέρπσκα και πιστεύουν ότι «οι παρεμβατικοί έχουν υπερβάλει».

 «Το θέμα των ακινήτων είναι μια τελειωμένη ιστορία και προσπαθεί να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη κάθε μέρα. Η ιδιοκτησία, η οποία επιλύθηκε από την ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον, ξαφνικά έγινε πρόβλημα υπό τον Πάντι Άσνταουν», δήλωσε ο Ντόντικ.

Ο νόμος του 2005 για την προσωρινή απαγόρευση διάθεσης κρατικής περιουσίας, που επιβλήθηκε από τον τότε Ύπατο Εκπρόσωπο στη Β-Ε, Πάντι Άσνταουν, απαγορεύει τη διάθεση κρατικής περιουσίας της Β-Ε μέχρι την έγκριση νέου νόμου σε επίπεδο Β-Ε, ο οποίος θα πρέπει να καθορίζει ποια ιδιοκτησία ανήκει σε ποιο επίπεδο διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου