Σεπτεμβρίου 30, 2023

Ο Ντόντικ ανακοίνωσε μετά την επανεκλογή του «ειρηνικό διαζυγιο» με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη

 

 

 



 

Ο Μίλοραντ Ντόντικ επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Συμμαχίας Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD).

Στην ομιλία του προς το 7ο Συνέδριο των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών είπε οτι η Βοσνία και Ερζεγοβίνη δεν ειναι  βιώσιμη και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έναν "ειρηνικό διαχωρισμό" των δύο οντοτήτων της. 

Ο Ντόντικ  είπε ότι το SNSD έχει τώρα περισσότερα από 200.000 μέλη, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα παραμείνει στην εξουσία για πολύ περισσότερο. 

Είπε ότι το SNSD ηγείται του αγώνα για μια παραδοσιακή κοινωνία βασισμένη στην οικογένεια και τις υγιείς ανθρώπινες σχέσεις και χαρακτήρισε τη σύγχρονη υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ «επίθεση στην κοινή λογική και την υγιή κοινωνία στο σύνολό της». 

Στην ομιλία του, κατηγόρησε  τη Δύση για αντισερβικές δραστηριότητες και ανακοίνωσε τη συνέχιση της αντιπαράθεσης με τη διεθνή κοινότητα και την αμφισβήτηση των ενεργειών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. 

Ο Ντόντικ χαρακτηρισε  τη Βοσνία Ερζεγοβίνη  ως "αναγκαστική κρατική συμμαχία" που οι Σέρβοι δεν θέλουν και τη θεωρούν "ζωντανή νεκρή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου