Σεπτεμβρίου 30, 2023

Σερβία: Εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου

 Ανακοινώνοντας τις πρόωρες κοινοβουλευτικές και τοπικές εκλογές για τις 17 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι ο κυβερνών συνασπισμός θέλει να συναντήσει την αντιπολίτευση και να ικανοποιήσει το αίτημά της για εκλογές, αλλά και να πάει σε εκλογές για τον λαό, καθώς απαιτείται «καθαρή και σαφής εντολή  για το μέλλον». 

Είπαμε ότι θέλουμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της αντιπολίτευσης για εκλογές, είναι μια σημαντική δημοκρατική βολή, αλλά θέλουμε επίσης να έχουμε καθαρή εντολή στο μέλλον και να είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος. Χρειαζόμαστε μια σαφή κατεύθυνση προς την οποία θέλουμε να κινηθούμε στο μέλλον. 

Είτε θέλουμε κυριαρχία είτε είμαστε αποικία, είπε ο Βούτσιτς. Όπως λέει, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ της αντιπολίτευσης, και αυτό φάνηκε καλύτερα όταν υπήρξε σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο. Είδατε τις προάλλες ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά. Κανείς δεν υπερασπίστηκε τον λαό του, αλλά σε αντίθεση με αυτούς, καταλαβαίνω την ανάγκη των ανθρώπων να υπερασπιστούν τα πυρά τους. Κάποιος πρέπει να καταλάβει γιατί οι άνθρωποι ξυλοκοπούνται εκεί, γιατί θυσιάστηκαν, είπε ο Βούστιτς .

 Ο πρόεδρος θυμάται ότι μία ημέρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών, αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές επειδή «απαγορεύτηκε από τους Αμερικανούς». Ζήτησαν εκλογές στο Βελιγράδι και θα διεξαχθούν εκλογές σε επίπεδο Σερβίας.

 Αφήστε τους να ετοιμαστούν, έχουν 79 ημέρες μέχρι τότε, είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου