Ιουνίου 29, 2021

Μαζική δυσπιστία για τα θανατηφόρα εμβόλια στην Βουλγαρία. Κάτω από 14% των Βουλγάρων έχουν κάνει και τις δυο δόσεις.

 

Ο αριθμός των «πελατών» για τα Νατοϊκά πειραματικά εμβόλια μειώνεται. Ούτε με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ανοσοποίησης μάσησαν». Τον εμβολιασμό τους με 2 δόσεις έχουν ολοκληρώσει 790 901 άτομα. 
 «Η δυσπιστία για τα εμβόλια προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα χαοτικά μέτρα της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της πανδημίας», είπε ο καθηγητής Νικολάι Ντιμιτρόφ. . «Ο Βούλγαρος», είπε, « δύσκολα εμπιστεύεται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία του. Και όταν κανείς βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου χρειάζεται πληροφορίες αλλά δεν τις λαμβάνει, δεν μπορεί να κάνει την σωστή επιλογή . Από αυτή την άποψη, ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι καθοριστικός , αλλά δεν πρέπει να υπερεκτιμάται», προσεθεσε ο καθ. Ντιμιτρόφ. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «εξαπλώνεται δυσπιστία σχετικά με τις επίσημες πηγές πληροφοριών, γι 'αυτό οι άνθρωποι καταφεύγουν συχνά σε ανεπίσημα κανάλια, στα οποία αφθονούν οι ψεύτικες ειδήσεις, οι θεωρίες συνωμοσίας και ούτω καθεξής». Το τελευταίο 24ωρο στην Βουλγαρία έγιναν 20 035 τεστ από τα οποία το 0.57% ήταν θετικά.Από τα 115 νέα κρούσματα τα 34 εντοπίστηκαν στην Σόφια και τα 11 στο Μπλαγκόεβγκραντ 11. Τα ενεργά κρούσματα είναι 9 364. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1 517 ασθενείς και από αυτούς οι 186 σε κρεβάτια ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν 13 ασθενείς ,αποθεραπεύτηκαν 117, και εμβολιάστηκαν 8 102 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου