Σεπτεμβρίου 30, 2020

Επί τροχάδην

 ΣΟΦΙΑ. Έξι βουλευτές του «Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος »  ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου στην Εθνοσυνέλευση. ότι αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους ως ανεξάρτητοι βουλευτές. Όλοι εκτός από τον έναν θα αποχωρήσουν από το Κόμμα . Η απόφασή τους έρχεται σε συνέχεια του  50ου συνέδριου του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο οποίο η Ομάδα Στάνισεφ  απομακρύνθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο  του κόμματος.

 ΣΟΦΙΑ. Η «4η Λαϊκή Εξέγερση» θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Μουσταφά Καράνταϊ,  είπε ότι εδώ και 4 χρόνια το κόμμα του ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και ότι το ΚΔΕ καλεί για ειρηνική διαμαρτυρία και διάλογο για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση. Σε απάντηση της δήλωσης του ηγέτη του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Μουσταφά Καράνταϊ, οι συνδιοργανωτές των αντικυβερνητικών εκδηλώσεων, το «Δηλητηριώδες Τρίο», δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές δεν αναγνωρίζουν το ΚΔΕ ως κόμμα της αντιπολίτευσης.

ΣΟΦΙΑ. Το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε ο προϋπολογισμός του κράτους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορεί να έχει έλλειμμα πάνω από το μέχρι τώρα όριο του 3%.

 ΣΟΦΙΑ.  Από τα 3 302 χθεσινά τεστ το 6.5% ήταν ΘΕΤΙΚΑ και επιβεβαίωσαν 216 νέα κρούσματα κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν 11 άτομα ενώ θεραπεύτηκαν 163. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 780 ασθενείς από τους οποίους οι 42 είναι στην Εντατική.

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα από τις τοπικές εκλογές της Κυριακής που ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στη Ρουμανία, το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα κέρδισε σε 15 δήμους, το  Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σε 14, η Κοινοπραξία  USR-PLUS σε 4 και η Δημοκρατική Ένωση Ούγγρων επίσης 4. Όσον αφορά τα Νομαρχιακά Συμβούλια, οι Σοσιαλδημοκράτες πήραν 20, οι Φιλελεύθεροι 17 και η Ένωση Των Ούγγρων 4. Στο Βουκουρέστι, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νικουσόρ Νταν, υποστηριζόμενος από τους Φιλελεύθερους και το USR-PLUS, έλαβε περίπου το 43% των ψήφων για τη θέση του γενικού δημάρχου του Βουκουρεστίου, και η νυν δήμαρχος, Γκαμπριέλα Φιρέα, από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα , σχεδόν το 38%.

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Τις τελευταίες 24 ώρες   επιβεβαιώθηκαν 1.470 νέα κρούσματα λοίμωξης από το κορωνοϊό . Πάνω από 125.000 λοιμώξεις έχουν επιβεβαιωθεί από την έναρξη της επιδημίας. Την Τρίτη σημειώθηκαν επίσης 44 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τα θύματα της λοίμωξης   σε 4.792. 551 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου