Σεπτεμβρίου 22, 2020

Μαυροβούνιο. Ο Αμπάζοβιτς πρότεινε τον Κριβοκάπιτς ως υποψήφιο πρωθυπουργό αλλά το Δημοκρατικό Μέτωπο επιφυλάχτηκε

 

Ο αρχηγός του συνασπισμού «Ασπρόμαυροι»  Ντριτάν Αμπάζοβιτς πρότεινε στη χθεσινή  συνεδρίαση στο μοναστήρι του Όστρογκ στην οποία παρίστατο και η εκκλησία  ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου  του συνασπισμού «Για το Μέλλον του Μαυροβουνίου» αλλά από το Δημοκρατικό Κόμμα είπαν ότι  ο Κριβοκάπιτς δεν έχει πλέον την  στήριξη του συνασπισμού και δεν μπορούν να τον υποστηρίξουν  ως υποψήφιο πρωθυπουργό εκφράσουν  την εμπιστοσύνη τους τα όργανα του Μετώπου.

 Στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλοχίο, οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων προσπάθησαν να φέρουν τις θέσεις τους πιο κοντά στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης εν όψει της συστατικής συνόδου του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου και προσπάθησαν να συμφωνήσουν για τον Πρόεδρο της Συνέλευσης και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό.

Η προεδρία   του κοινοβουλίου πρέπει να ανήκει στους Δημοκρατικούς.

Όταν φάνηκε στους περισσότερους συμμετέχοντες ότι όλα είχαν συμφωνηθεί, ένας από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Μετώπου  είπε ότι ο Κριβοκάπιτς δεν είχε ενοποιημένη στήριξη και πρέπει να υποβληθεί σε αναθεώρηση της εμπιστοσύνης στο συνασπισμό.

Στη συνάντηση προτάθηκε οι «εμπειρογνώμονες» που θα προτείνουν  οι «Ασπρόμαυροι», θα αναλάβουν ή οι ειδικοί το υπουργείο Άμυνας, την αστυνομία και Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας επειδή  είναι η προσδοκία της διεθνούς κοινότητας.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Κριβοκάπιτς, Αμπάζοβιτς, ο Επίσκοπος Βουδας-Νίκσιτς  Ιωαννίκειος , ο  αρχηγός της Νέας Σερβικής Δημοκρατίας Αντρίγια Μάντιτς, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος Μίλαν Κνέζεβιτς,  ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος Βλάντιμιρ Τζόκοβιτς, οι αξιωματούχοι των Δημοκρατικών Μπόρις Μπογκντάνοβιτς και Μόμο Κοπρίβιτσα και το στέλεχος της URA Ζόραν Μίκιτς.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου  Αμφιλοχίος προέτρεψε  και τους τρεις νικηφόρους συνασπισμούς να μην διαφωνήσουν για αυτό που αποκάλεσε εξουσία και είπε ότι "εάν δεν υπάρχει ελπίδα στο Θεό, δεν υπάρχει πρόοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου