Σεπτεμβρίου 11, 2020

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και ότι ότι δεν συζητείται η αμοιβαία αναγνώριση. 
 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα δεν πρόκειται να δεχθεί νέες ρυθμίσεις για τη δημιουργία κοινού σημείου επαφής για συνεργασία με την Ευρωπόλ, καθώς η αυστηρή και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας Επιχειρησιακής και Στρατηγικής Συνεργασίας με την εν λόγω υπηρεσία είναι η μόνη αποδεκτή λύση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σέρπσκα Ντράγκαν Λούκατς. Ο κ. Λούκατς είπε ότι η Αστυνομία της Σέρπσκα ελέγχει τη διακίνηση μεταναστών και είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη τη Ρεπούμπλικα Δημοκρατία Σέρπσκα. 
 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η συμφωνία μεταξύ της ηγεσίας της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα και της Σερβίας για τον εορτασμό της 15ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας της Σερβικής Ενότητας, Ελευθερίας και Εθνικής Σημαίας, αποτελεί λογική επιβεβαίωση του μοναδικού πνευματικού και πολιτιστικού χώρου του Σερβικού λαού, δήλωσε ο ιστορικός Γκόραν Λάτινοβιτς. μέρη. 
 ΣΑΜΑΤΣ. Ο διευθυντής του Γεωργικού Συνεταιρισμού "Obudovac", Maksim Petrović, δήλωσε στο SRNA ότι η συγκομιδή και η αγορά του καπνού "Βιρτζίνια" και 20 τόνοι έχουν αγοραστεί μέχρι στιγμής. 
ΝΤΡΑΒΑΡ. Πόσο δύσκολη είναι η θέση των Σέρβων επαναπατριζόμενων στην Ομοσπονδία το μαρτυρούν τα χωριά τους χωρίς δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καταστήματα και κλινικές, δήλωσε ο βουλευτής στη Βουλή των Λαών ης FBiH, ο Γκόραν Μπρομπτσέτα. 
 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα επιβεβαίωσε 95 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό από 560 εργαστηριακά δείγματα που ελέγχθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και τρεις θανάτους ανδρών από το Ντομπόι, το Μπρατούνατς και τη Μπανιλούκα. 
- Η Ομοσπονδία επιβεβαίωσε άλλα 194 κρούσματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό από τα 1.526 εργαστηριακά δείγματα που ελέγχθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και τρεις θανάτους, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της FBiH.
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το συνολικό εμπόριο μεταξύ ΕΕ και Σερβίας το προηγούμενο έτος ανήλθε σε 24,9 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι κατά 250 τοις εκατό περισσότερο από ό,τι το 2009, όταν τέθηκε σε ισχύ η Προσωρινή Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, ανακοίνωσε η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Σερβία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου