Σεπτεμβρίου 24, 2020

Το πρόσωπο της Ημέρας στο Βελιγράδι λέγεται Τζών Γιοβάνοβιτς

 

O Τζων Γιοβάνοβιτς είναι 34 ετών. Γεννήθηκε στο Σικάγο. Ειναι γιος της Νάντα Γιοβάνοβιτς Ντίμιτριτς και του Στρέτκο Ντίμινιτς. 
 Ήταν αναλυτής και διευθυντής επενδύσεων και εργαζόταν στην ελβετική «Mercuria Energy Group» που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειακών αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Είναι παντρεμένος από το 201ο με τη τουρκάλα Δάφνη Οζ που είναι διάσημη τηλε-περσόνα και εχουν 4 παιδιά.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Όλα τα φώτα έπεσαν επάνω στον Τζον Γιοβάνοβιτς Αμερικανό σερβικής καταγωγής που είναι ο διευθυντής του γραφείου Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC) στο Βελιγράδι, και ο οοπ[οίς δήλωσε ότι «ξεκινά μια νέα εποχή στις σχέσεις Σερβίας-ΗΠΑ».
 Ο Τζον Γιοβάνοβιτς, δήλωσε στην σερβική τηλεόραση (RTS) ότι θα προσμετρήσει την επιτυχία του, με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα δημιουργήθηκαν, πρώτα στη Σερβία, στη συνέχεια στο Κοσσυφοπέδιο και στα Δυτικά Βαλκάνια. Είπε και ότι «Ο Βούτσιτς είναι ένας ισχυρός ηγέτης με ένα σαφές όραμα».
 Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Σερβίας γιόρτασαν με κλασικό σέρβικό «γλέντι» τη «νέα αρχή», και ο ενθουσιασμένος Γκρενέλ είπε ότι «ήταν αν μια καταπληκτική βραδιά». Τα απογοητευμένα ΜΜΕ της Πρίστινα ρωτούσαν γιατί δεν έγινε «γλέντι» και εκεί κατά την επίσκεψη των αμερικανών.
 Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι η επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Γκρενέλ, αποτελεί μια νέα εποχή στις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, και ότι αναμένεται να επενδυθούν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια. 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι τώρα μπορεί να φανεί ότι η λύση για το Κοσσυφοπέδιο θα αποτελέσει συνδυασμό των Συμφώνων Ντέιτον και της συμφωνίας της Ουάσινγκτον. 
«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι εξαιρετικά αφοσιωμένος στην εφαρμογή της συμφωνίας της Ουάσινγκτον με τη Σερβία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στη νέα οικονομική συνεργασία που φέρνει όσο το δυνατόν περισσότερες νέες θέσεις εργασίας», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη συνάντηση με την διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας (NBS), Γιοβάνκα Ταμπάκοβιτς.
 Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Διευθυντής του Γραφείου της Σερβικής Κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς και τόνισαν ότι θα ξεκινήσουν έργα στο Κόσσοβο τα οποία θα είναι ευεργετικά για όλες τις εθνικές ομάδες. Ο κ. Τζούριτς είπε και ότι ο Πρωθυπουργός του αποκαλούμενου Κοσσυφοπεδίου Αμπντουλάχ Χότι εξαπατά και πάλι το δικό του και το παγκόσμιο κοινό προβλέποντας «αμοιβαία αναγνώριση». Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, η χώρα δεν έχει λόγο να αλλάξει τη θέση της στο ζήτημα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Σερβίας χθες επιβεβαιώθηκαν 81 νεα κρούσματα και ένας ασθενής από τον Κορωνοϊό πέθανε . 315 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και 22 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική .Από τις 6 Μαρτίου, 744 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη λοίμωξη . Περίπου 60 μαθητές έχουν μολυνθεί από τον Κορωνοϊό μέσα στις τρεις εβδομάδες από την έναρξη του σχολικού έτους στη Σερβία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Μλάντεν Σάρτσεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου