Σεπτεμβρίου 24, 2020

Ο Αλέκσα Μπέτσιτς με διευρυμένη πλειοψηφία εκλέχτηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Μαυροβουνίου, Αλέκσα Μπέτσιτς, εξελέγη πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου . 

Ο Μπέτσιτς προτάθηκε από τους τρεις συνασπισμούς που έχουν την δεδηλωμένη πλειοψηφία των 41 εδρών αλλά ψηφίστηκε από 45 από τους 71 βουλευτές που ήσαν παρόντες. 

Ο Μπέτσιτς, εκτός από τους τρεις συνασπισμούς, υποστηρίχθηκε από τους 3 Βόσνιους βουλευτές και έναν Αλβανό βουλευτή. Ο νέος Πρόεδρος είπε ότι «το Κοινοβούλιο, είναι η ψυχή της δημοκρατίας, και θα γίνει η αληθινή και αντιπροσωπευτική βουλή των πολιτών!». 

Προηγουμένως οι 41 βουλευτές της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας υποστήριξαν τον καθηγητή Ζντράβκο Κριβοκάπιτς ως πρωθυπουργού και υπέγραψαν επιστολή, με την οποία ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, «σύμφωνα με το άρθρο 95 του Συντάγματος του Μαυροβουνίου, να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Δρ Ζντράβκο Κριβοκάπιτς που έχει την δεδηλωμένη». «Αυτή είναι η νίκη ολόκληρου του Μαυροβουνίου. Είμαι τόσο χαρούμενος σήμερα, που προσπαθώ να μην βάλω τα κλάματα», είπε ο Κριβοκάπιτς.

 Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος στο κήρυγμα του στο Όστρογκ όπου λειτούργησε , είπε ότι , «ο λαός υπερασπίστηκε τα Άγια των Αγίων , και δόξα τω Θεώ η άμυνα πέτυχε». «Ελπίζουμε ότι οι νέες αρχές στο Μαυροβούνιο, στο πνεύμα της αδελφικής αγάπης, θα οργανώσουν μια νέα κυβέρνηση, έτσι ώστε να είναι ευλογημένοι και ενωμένοι, ότι θα βοηθήσουν αυτόν τον λαό και τη χώρα να ξεφύγει απότον φαύλο παροδικό ιό, ο οποίος απειλεί τον κόσμο, αλλά και από τον πιο φαύλο ιό , ο οποίος δηλητηρίασε και δηλητηριάζει το Μαυροβούνιο μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου