Σεπτεμβρίου 21, 2020

Μαυροβούνιο: Σήμερα η «τρόικα» για την τελική συμφωνία της νέας κυβέρνησης


 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Οι ηγέτες των συνασπισμών,«Για το Μέλλον του Μαυροβουνίου», «Η ειρήνη είναι το έθνος μας» και οι «Ασπρόμαυροι», Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, Αλέκα Μπέτσιτς και Ντριτάν Αμπάζοβιτς, θα συναντηθούν σήμερα στην Ποντγκόριτσα για να συζητήσουν το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της μελλοντικής κυβέρνησης, καθώς και την κατανομή των ευθυνών.

 Η κατανομή των αρμοδιοτήτων δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις, και προς το παρόν είναι πιθανό ότι ο Ζντράβκο Κριβοκάπιτς θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός, και ο συνασπισμός  «Η ειρήνη είναι το έθνος μας» θα πάρει τη θέση του Προέδρου της Συνέλευσης, ενώ ο Ντριτάν Αμπάζοβιτς φέρεται ως πιθανός υπουργός εξωτερικών. 

Ο επικεφαλής του συνασπισμού «Για το Μέλλον του Μαυροβουνίου»Ζντράβκο Κριβόκατιτς δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στο Μαυροβούνιο.  

Ο αρχηγός του Αληθινού Μαυροβουνίου Μάρκο Μίλατσιτς προέβλεψε   ότι ο Πρόεδρος Μίλο Τζουκάνοβιτς θα εγκαταλείψει σύντομα τη χώρα.

«Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών Μίλο Τζουκάνοβιτς έχει χάσει τα αυγά  και τα πασχάλια και δεν κατανοεί ότι έχουν λάβει χώρα ειρηνικές αλλαγές στο Μαυροβούνιο», ανακοίνωσε το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα.

Η Κίνηση Πολιτών  «URA» αντέδρασε στις απειλές του δικαστή του Διοικητικού Δικαστηρίου Σερτζαβν Κλικόβατς κατά ενός μέλους  της Κίνησης που είναι δάσκαλος  στο Δημοτικό Σχολείο «Μπράνκο Μπόζοβιτς» στην Ποντγκόριτσα , και ο οποίος απεκάλυψε ότι η σύζυγος του Δικαστή Κλίκοβατς , Γκορντάνα Κλίκοβατς, που είναι διευθύντρια του σχολείου , έχει πτυχίο από μη αναγνωρισμένη   σχολή και κατέχει παράνομα τη θέση. 

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Μίλαν Ζόγκοβιτς,μέλος της προεδρίας του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος, ζήτησε την άμεση παραίτηση όλων των δικαστών που «κατά παράβαση του Συντάγματος και του Νόμου», έχουν εκλεγεί περισσότερες από δύο φορές σε αυτές τις θέσεις. 

Το Δημοκρατικό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι το DPS  «καταρρέει».

Στο Μαυροβούνιο, τις τελευταίες 24 ώρες, από τα 673 τεστ που έγιναν  τα  226 ήταν θετικά για τον Κορωνοϊό. Στο ίδιο  διάστημα αναφέρθηκαν δύο θάνατοι  ασθενών από τη λοίμωξη. Επί του παρόντος, υπάρχουν 3.208 ενεργά κρούσματα στο Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου