Σεπτεμβρίου 09, 2020

Επί τροχάδην

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το μέλος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση της Προεδρίας την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης δύο έκτακτες συνεδριάσεις για να ασχοληθούν με την ένταξη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στη Ζώνη Μίνι Σένγκεν και τις πρωτοβουλίες για μετεγκατάσταση της Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Ο Μίλοραντ Ντόντικ επεσήμανε τις ύποπτες ρυθμίσεις του προέδρου του Δικαστηρίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης , Ράνκο Ντεμπέβετς, με πρόσωπα από την Ομοσπονδία που είχαν καταδικαστεί νωρίτερα, τονίζοντας ότι ο πρώτος άνθρωπος του δικαστικού σώματος σφετερίστηκε το δικαίωμα να δώσει εγκρίσεις στην υπηρεσία πληροφοριών για το ποιον θα παρακολουθεί. 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το μέλος της Προεδρίας της Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της Σέρπσκα, ότι  καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο οι Σέρβοι βλέπουν το
ΝΑΤΟ.
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Λαών Νικόλα Σπίριτς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι σημαντικός εταίρος και ότι η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ θεωρείται υπό αυτό το πρίσμα ως ευκαιρία για ανοικτή ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τη μελλοντική πρόοδο . Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Υπουργού Ζόραν Τεγκελτία, και οι Πρωθυπουργοί της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα και της FBiH Ράντοβαν Βίσκοβιτς και Φαντίλ Νόρβαλιτς, αντίστοιχα, μίλησαν σήμερα στο Σεράγεβο με τον Μάθιου Πάλμερ για τα τρέχοντα οικονομικά θέματα στο πλαίσιο της άμβλυνσης του πλήγματος της πανδημίας στην οικονομία. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Σερβική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να παγώσει όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις και δραστηριότητες με όλους τους εταίρους λόγω των πιέσεων της ΕΕ και να διατηρήσει τη στρατιωτική της ουδετερότητα. 
ΣΚΟΠΙΑ. Τις τελευταίες 24 ώρες, 72 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στη Σεβερνομακεντόνιγα και τρείς ασθενείς πέθαναν από τη λοίμωξη.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα  Σέρπσκα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε  ότι η Σέρπσκα δεν μπορεί να δεχθεί μετανάστες λόγω έλλειψης προϋποθέσεων για τη διαμονή τους, και επεσήμανε ότι υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, υγείας και κοινωνικών προβλημάτων σε αυτό το ζήτημα.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Ρεπούμπλικα  Σέρπσκα Δημοκρατία επιβεβαίωσε  90 νέα κρούσματα  λοίμωξης  από τον  κορωνοϊό από 585 εργαστηριακά δείγματα που ελέγχθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.
ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ομοσπονδίας (FBiH) ανακοίνωσε
203 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό και έξι θανάτους ασθενών  
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Μίλοραντ Ντόντικ και ο Πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πετρ Ιβάντσοφ συζήτησαν  στο Ανατολικό Σεράγεβο την Τετάρτη σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις του κορωνοιού στην παγκόσμια οικονομία.
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος της Προεδρίας Σεφίκ Τζαφέροβιτς δήλωσε ότι ο Μάθιου Πάλμερ έκανε έκκληση στα μέλη της Προεδρίας  ότι όλοι  θα πρέπει να είναι πιο αφοσιωμένοι στη μεταρρυθμιστική πορεία και το μέλλον, προκειμένου να οικοδομήσουν αποτελεσματικό, οικονομικά ευημερούν και σταθερό κράτος το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου