Σεπτεμβρίου 22, 2020

Η Σερβία, υπερασπιζόμενη την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, υπερασπίζεται τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες στηρίζεται ο ΟΗΕ.

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, με την ευκαιρία της 75ης επετείου του ΟΗΕ, ότι η Σερβία, υπερασπιζόμενη την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, υπερασπίζεται τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες στηρίζεται ο ΟΗΕ. 
Ο Βούτσιτς, , ανέφερε ότι ο Χάρτης του ΟΗΕ πρέπει να είναι το σύνταγμα της σύγχρονης διεθνούς κοινότητας και ένα σύνολο βασικών αρχών, που ρυθμίζουν τις διεθνείς σχέσεις και σημείωσε ότι η Πρίστινα ανακήρυξε την ανεξαρτησία της με μονομερή πράξη που παραβίασε το Ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ, υπονομεύοντας σοβαρά την ασφάλεια της Σερβίας και της περιοχής στο σύνολό της. «Με την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, σεβόμενη το Ψήφισμα 1244, η Σερβία υπερασπίζεται επίσης το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη του ΟΗΕ, αλλά και την εξουσία του Συμβουλίου Ασφαλείας» , τόνισε ο Βούτσιτς. Και ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι υπερασπιζόμενος την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, η Σερβία υπερασπίζεται επίσης το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη του ΟΗΕ. 
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς καλωσόρισε τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας Ρίτσαρντ Γκρενέλ και την αντιπροσωπεία του DFC στο Αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου. Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα λίγο μετά τις 9:30 μ.μ. Η αμερικανική αντιπροσωπεία αφίχθηκε στο Βελιγράδι από την Πρίστινα. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και η Πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς θα συναντηθούν σήμερα στις 14.00 στο «Παλάτι της Σερβίας» με τον Γκρενέλ και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της DFC Άνταμ Μπόλερ και θα υπογράψουν κοινή δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου