Αυγούστου 31, 2020

Ρουμανία: Δεν συνεδρίασε η Ολομέλεια λόγω έλλειψης απαρτίας

Η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που υπέβαλαν οι Σοσιαλδημοκράτες κατά της Φιλελεύθερης κυβέρνησης αποδείχθηκε αέρας κοπανιστός αφού σήμερα το απόγευμα Κοινοβούλιο, δεν κατάφερε να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας .

 Για να περάσει η πρόταση και να πέσει η κυβέρνηση Όρμπαν, χρειάζονταν 233 ψήφοι, δηλαδή οι μισές συν μία. Μετά από ώρες αναμονής και επανειλημμένες προσπάθειες να προσέλθουν οι βουλευτές μόνο 226 βουλευτές εμφανίστηκαν . Οι Φιλελεύθεροι και οι εταίροι τους, η USR και το PMP, είχαν δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα μποϊκοτάριζαν τη σύνοδο. 
Η Ουγγρική Ένωση (UDMR), δήλωσε ότι θα παραστεί στις συζητήσεις, αλλά όχι στην ψηφοφορία. 
 Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι εταίροι τους, αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι δεν μπορούν να υπολογίζουν ούτε καν στην αφοσίωση των δικών τους βουλευτών. Μερικοί Σοσιαλδημοκράτες επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας και δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση. 
Ως αποτέλεσμα, ο νεοεκλεγείς ηγέτης του κόμματος, Μαρσέλ Τσιολάκου , απείλησε ότι θα αποκλείσει από το κόμμα τους απόντες. 
Οι βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί σε τρεις μήνες αναμένεται να μειώσουν κατά το ήμισυ τον αριθμό των βουλευτών που έχουν οι Σοσιαλδημοκράτες στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις .
 Όπως εικάζουν οι σχολιαστές, πολλοί από εκείνους που γνωρίζουν ότι έχασαν την εκλεξιμότητα τους δεν ακολουθούν πλέον τη γραμμή του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου