Αυγούστου 05, 2020

Σεβερνομακεντόνιγια: Ο «Καυγάς» Ζάεφ Αχμέτι συνεχίζεται και μετά τις εκλογές


ΣΚΟΠΙΑ. Ο Πρόεδρος του ΝΤΟΥΙ Αλί Αχμέτι δήλωσε χθες μετά τη συστατική συνεδρίαση της Βουλής ότι μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, αλλά ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ακόμα.  Αντιδρώντας στη δήλωση του αρχηγού του SDSM, Ζόραν Ζάεφ ότι δεν γίνεται κανείς πρωθυπουργός με τους 15 βουλευτές, που έχει  το DUI σχολίασε ότι ακόμη και με 46 βουλευτές, δεν γίνεται κανείς πρωθυπουργός. Ο συνεργάτης του Ζάεφ  Τίτο Πετκόφσκι σχετικά με την κλήτευση του Αχμέτι από τη Χάγη, είπε ότι και  ο Σεσέλι κλήθηκε αρχικά ως μάρτυρας και στη συνέχεια καταδικάστηκε . «Όταν η Χάγη καλεί μάρτυρες, καλεί στην πραγματικότητα ανθρώπους που συμμετείχαν σε πράξεις κατά της ανθρωπότητας. Έτσι έγινε με τον με τον Σεσέλι», είπε.
Ο Ζάεφ δήλωσε ότι δεσμεύεται  «για  ένα ανεξάρτητο και υπόλογο κοινοβούλιο»
και ότι  συζητά «μια σταθερή τετραετή κυβέρνηση που θα εργαστεί για την  Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και την οικονομία και της δικαιοσύνη». «Είμαι πεπεισμένος ότι θα σχηματίσουμε κυβέρνηση με τετραετή θητεία», είπε.
Το Δημοκρατικό Κόμμα Των Αλβανών (DPA) του Μεντούχ Θάτσι αποδέχτηκε προσφορά του Ζόραν Ζάεφ για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Αζέμ Σαντίκου.

ΣΚΟΠΙΑ.  Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε  ότι τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν 830  τεστ από τα οποία το 9% βγήκαν «θετικά» . Από τα 75 νέα κρούσματα τα 32 βρέθηκαν στα  Σκόπια.
5 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Ενας  από τα Σκόπια (52), δύο  από το Κουμάνοβο (55 και 82), ένας  από το Γκόστιβαρ (62) και  από την Οχρίδα (64). Τέσσερεις ασθενείς πέθαναν στο νοσοκομείο, και ένας στο σπίτι του .
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Σεβερνομακεντόνιγια  από την έναρξη της επιδημίας είναι 11202. Ο αριθμός των νεκρών είναι 505, και σήμερα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη στην Σεβερνομακεντόνιγια  είναι 3589. Από αυτά, τα 1342 στα Σκόπια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου