Αυγούστου 13, 2020

Σεβερνομακεντόνιγα: Ο Πεντάροφσκι δίνει την εντολή στον Ζάεφ που δεν έχει τη δεδηλωμένη

ΣΚΟΠΙΑ. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Σεβερνομακεντόνιγια Στέβο Πεντάροφσκι έχει καλέσει τον αρχηγό της SDSM Ζόραν Ζάεφ για να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης. Παράλληλα στις 3 το απόγευμα ο κ. Τζαφέρι προγραμμάτισε την συνέχεια της διακοπείσης ιδρυτικής συνόδου της Ολομέλειας, με τα υπόλοιπα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης, και την εκλογή του νέου Προέδρου του Σώματος. Προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της «SDSM», του «DUI» ή άλλων κομμάτων για την Προεδρία της Βουλής. Χθες το ΝΤΟΥΙ ενημέρωσε ότι ο Ζάεφ δεν έχει την υποστήριξή του για να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση. Ο κ. Ταλάτ Τζαφέρι, δήλωσε ότι εάν ο Ζάεφ δεν εκλέξει Πρόεδρο της Βουλής θα αποδειχθεί ότι «λένε ψέματα και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ».

 ΣΚΟΠΙΑ. Η Κεντρική Τράπεζα ανακάλεσε την άδειά λειτουργίας της Τράπεζα «Eurostandard», επειδή, «δεν πληρούσε τις ελάχιστες απαιτήσεις». Σήμερα η Τράπεζα , θα ζητήσει από το αρμόδιο δικαστήριο να κινήσει τη διαδικασία πτώχευσης. Σύμφωνα με την Κεντρική τράπεζα «οι καταθέτες μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ θα αποζημιωθούν πλήρως». Η αποζημίωση για τους πελάτες της «Eurostandard Bank» θα ξεκινήσει εντός 20 ημερών, ανακοίνωσε το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων .Ο επιχειρηματίας Τριφούν Κοστόβσκι, ιδιοκτήτης της «Eurostandard Bank», δήλωσε, «αν σχεδίαζαν να μας κλείσουν, θα έπρεπε να το είχαν κάνει πριν από ένα χρόνο» και ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

 ΣΚΟΠΙΑ. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 1627 εξετάσεις από τις οποίες το 8,6% ήταν θετικές και επιβεβαίωσαν 139 νέα κρούσματα. Ένας ασθενής από την Οχρίδα 66 ετών πέθανε σε νοσοκομείο.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι 530, και σήμερα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα είναι 3200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου