Αυγούστου 13, 2020

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι : Βγήκαν στον δρόμο οι Αλβανοί για τις κοινές περιπολίες της ΚΦΟΡ με τους Σέρβους

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο αρχηγός της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, θα μπορούσε να είναι ο νέος πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Πρίστινα. 
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αρντιάν Τζίνι, δήλωσε ότι βρίσκοτνα εν εξελίξει πρωτοβουλίες για να γίνει ο Χαραντινάι υποψήφιος για την προεδρία. 

Κάτοικοι του χωριού Καρατσέβο στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι στα σύνορα με τη Σερβία πραγματοποίησαν διαδήλωση χθες διαμαρτυρόμενοι για την είσοδο της σερβικής χωροφυλακής στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου στις 7 Αυγούστου. 
Οι διαδηλωτές κάλεσαν τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και τις διεθνείς δυνάμεις ασφαλείας, το ΝΑΤΟ και την KFOR, να αποτρέψουν τέτοια «επεισόδια» και «προκλήσεις» από τη Σερβία. 
Ο Σέλβερ Λενγιάνι, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, ζήτησε η Συνέλευση να εγκρίνει ψήφισμα για την προστασία της επικράτειας του Κοσσυφοπεδίου, Η Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου ζήτησε κινητοποίηση και ενότητα όλων των πολιτικών κομμάτων σχετικά με το συμβάν και αποφάσισε να οργανώσει κοινή επίσκεψη στο Καρατσέβο. 

Παρά το γεγονός ότι η Δημοκρατική Λίγκα του Κοσσυφοπεδίου είχε ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει το σχέδιο νόμου για την προστασία των αξιών του αγώνα του ΟΥΤΣΕΚΑ, ο αρχηγός της LDK Ίσα Μουστάφα, δήλωσε μόλις μία ημέρα πριν από την πρώτη ανάγνωση στη Συνέλευση ότι θεωρεί απαραίτητο να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου , που το κατέθεσε και τόνισε ότι υπάρχουν «ασάφειες» σχετικά και «πολλές ανακρίβειες». Είπε ακόμα ότι «οι διεθνείς» θα πρέπει να μιλήσουν για να ακούσουμε τις βασικές τους παρατηρήσεις». 

 ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Έντεκα ασθενείς έχουν πεθάνει τις τελευταίες 24 ώρες στο Κοσσυφοπέδιο.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 365, ενώ ο αριθμός των μολυσμένων έχει φτάσει τους 10.795. Τις τελευταίες 24 ώρες 521 δείγματα ελέγχθηκαν και τα 205 ήταν θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου