Αυγούστου 31, 2020

Μαυροβούνιο: Οι Νικητές συμφώνησαν να καταργήσουν τον νόμο του Τζουκάνοβιτς για την ελευθερία της Θρησκείας

Σήμερα υπήρξε συνάντηση των επικεφαλής των τριών νικητών συνασπισμών, «Για το μέλλον του Μαυροβουνίου», «Η ειρήνη είναι το έθνος μας» και «Μαύρο στα λευκά» , Ζντράβκο Κριβοκάπιτς . Αλέκσα Μπέσιτς, και Ντριτάν Αμπάζοβιτς για να συζητηθεί η μελλοντική κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και η εκπλήρωση της εκλογικής βούλησης των πολιτών. 
Οι τρεις συμφώνησαν σε τέσσερεις αρχές της μελλοντικής δημοκρατικής διακυβέρνησης.
 Η πρώτη αρχή που συμφωνήθηκε είναι ότι η νέα δημοκρατική κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις. Δεύτερον, η νέα δημοκρατική κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου το Μαυροβούνιο να ενταχθεί στην ΕΕ το συντομότερο δυνατόν. 
Τρίτον, ότι η νέα δημοκρατική διακυβέρνηση θα αποτελείται από προσωπικό που θα είναι εμπειρογνώμονες σε συγκεκριμένους τομείς, ανεξάρτητα από την πολιτική, θρησκευτική, εθνική ή οποιαδήποτε άλλη καταγωγή τους. 
 Τέταρτον, η νέα αρχή θα δεσμευτεί να σεβαστεί πλήρως το Σύνταγμα και να τροποποιήσει, και να αναθεωρήσει σε όλους τους νόμους που εισάγουν διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας. Επιπλέον, οι τρεις ηγέτες κάλεσαν τους εκπροσώπους των μειονοτικών κομμάτων με να οικοδομήσουν από κοινού ένα καλύτερο και πιο ευημερούν μέλλον για το Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου