Αυγούστου 06, 2020

Επί τροχάδην

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Μπουγιάρ Οσμάνι διέψευσε τις πληροφορίες των εφημερίδων ότι εκελισε η Συμφωνία του ΝΤΟΥΙ με το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ . «Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία είτε με το VMRO-DPMNE, ούτε με την SDSM», είπε . 
Η αλβανική «Gazeta Express» δημοσίευσε λεπτομέρειες από τη συνάντηση μεταξύ του Ζόραν Ζάεφ και του αρχηγού του DPA, Μεντούχ Θάτσι. Ο Μεντούχ Θάτσι στη συνάντηση αυτή ζήτησε από τον Ζόραν Ζάεφ την οικονομική αστυνομία, για να διερευνήσει τις μεταφορές χρημάτων από το Ιράν και το Κατάρ. Αμέσως μετά τη συνάντηση Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σεβερνομακεντόνιγια χαιρέτισε την ετυμηγορία για τον πρώην Πρόεδρο του Ποινικού Δικαστηρίου των Σκοπίων, Βλάντιμιρ Παντσέφσκι, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για «κατάχρηση εξουσίας». 

 ΣΚΟΠΙΑ. Η «είδηση» από το μέτωπο του Κορωνοϊού στη Σεβερνομακεντόνιγια ήταν ότι ένας ασθενείς από το Στιπ, που είχε αναρρώσει, ασθένησε για δεύτερη φορά. Τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν 1507 τεστ , από τα οποία το 5,84% ήταν «θετικά». Από τα 88 νέα κρούσματα τα 23 βρέθηκαν στα Σκόπια . 
 6 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους , Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του Κορωνοϊού είναι 511. Επί του παρόντος, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων στη Σεβερνομακεντόνιγια είναι η 3557. 

 ΤΙΡΑΝΑ. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, Γκεντ Σέικο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πανδημία έχει επιφέρει σοβαρά πλήγματα στην Αλβανική οικονομία. με αποτέλεσμα, «μια απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης σε όλη την οικονομική δραστηριότητα», «ειδικά κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους». «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Εποπτικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%». Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών που «επικαιροποιήθηκαν», η ανεργία φέτος αναμένεται να φθάσει το 13,8% αλλά η Αλβανική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι το επόμενο έτος θα εξαφανιστούν όλες οι επιπτώσεις στην απασχόληση από τον Κορωνοϊό. 

 ΤΙΡΑΝΑ. Σύμφωνα με το Υπουργείο υγείας της Αλβανίας, το τελευταίο 24ωρο από τα 561 τεστ το 24,8% βγήκε «θετικό» και καταγράφηκαν 139 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 6 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού σε 182. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 5.889 εκ των οποίων τα 2589 είναι ενεργά. 

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Στα τέλη Ιουνίου, καταγράφηκαν 421.300 άτομα στα γραφεία απασχόλησης σε όλη τη Βοσνία Ερζεγοβίνη ,και ήσαν λιγότεροι κατά 174 άτομα σε σύγκριση με το Μάιο. Οι άνεργοι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο κατά 15.824 άτομα ή 3,9% τσε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εργασίας και Απασχόλησης. 

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Σερβία επιβεβαίωσε τις τελευταίες 24 ώρες, εννέα ακόμη θανάτους και άλλα 295 κρούσματα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι Σερβική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε από την Κίνα, έξι μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη «CH-92A» και αριθμό «έξυπνων» αεροπορικών βομβών με λέιζερ. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γκόραν Βέσιτς ανακοίνωσε ότι έφυγε από τη Μόσχα το πρώτο φορτηγό με τμήματα για το μνημείο του Στέφαν Νεμάνια, του προγόνου της σερβικής δυναστείας Νέμανιτς που θα τοποθετηθεί στην πλατεία του Αγίου Σάβα . Η Τοποθέτηση το μνημείου θα ξεκινήσει στις 15 Αυγούστου. 
 ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ζήτησε με διάγγελμα του προς το λαό σεβασμό για τα μέτρα για την καταπολέμηση του Κορωνοϊού που συνιστώνται από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και τα θεσμικά όργανα. «Φροντίστε τον εαυτό σας και τους άλλους!» δήλωσε και πρόσθεσε: «Σήμερα, ο πατριωτισμός είναι να προστατεύουμε τους ήρωες μας, όλο το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, καταπολεμώντας αυτήν την πανδημία». Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες 24 ώρες στο Κοσσυφοπέδιο καταγράφηκαν 218 νέα κρούσματα και 15 θάνατοι ασθενών. Επί του παρόντος τα ενεργά κρούσματα είναι 3.862. 

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας αποφάσισε, την Τετάρτη, να μειώσει από σήμερα 6 Αυγούστου το βασικό επιτόκιο στο 1,50%, από 1,75% . Η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας αποφάσισε επίσης να μειώσει το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 1,00% ετησίως, από 1,25%, και το επιτόκιο της πιστωτικής διευκόλυνσης (Lombard) σε 2,00% ετησίως από 2,25%. Η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα των ελάχιστων απαιτούμενων δεικτών αποθεματικών για υποχρεώσεις σε λέι και ξένο νόμισμα πιστωτικών ιδρυμάτων. Ο Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις μετά την συνάντηση με τον Φιλελεύθερο Πρωθυπουργό Λουντοβίκ Όρμπαν ανακοίνωσε ότι στη Ρουμανία το νέο νηπιαγωγείο θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και οι περισσότεροι μαθητές θα πάνε στο σχολείο. Ο Κλάους Γιοχάνις εξήγησε ότι θα υπάρξουν τρία σενάρια σχετικά με την ανάπτυξη των μαθημάτων ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών σε κάθε περιοχή , και η απόφαση θα ληφθεί από τις τοπικές αρχές. Στο πράσινο σενάριο - όλοι οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο. Στο κίτρινο σενάριο, ορισμένες δραστηριότητες θα γίνονται στο σχολείο, και ορισμένες από το σπίτι με τηλε -εκπαίδευση, και στο κόκκινο σενάριο - κανείς δεν θα πηγαίνει στο σχολείο, και οι μαθητές θα διδάσκονται με τηλε –εκπαίδευση. Ο αρχηγός του κράτους είπε ότι η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί μια νομοθετική λύση σχετικά με τους γονείς που θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι με τα παιδιά τους σε περίπτωση που τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. 

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Στη Ρουμανία νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 7.919 ασθενείς που πάσχουν από τη λοίμωξη του Κορωνοϊού και από αυτούς, 464 ασθενείς είναι στην εντατική. Τις τελευταίες 24 ώρες πέθαναν 41 ασθενείς. 28 άνδρες και 13 γυναίκες. Οι 40 είχαν συν-νοσηρότητες. Από τα 24.108 τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες το 5,42% βγήκε «θετικό». Με τα 1.309 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το σύνολο έφτασε σε 56.550. 28.584 ασθενείς κηρύχθηκαν θεραπευμένοι και 5.370 ασυμπτωματικοί ασθενείς πήραν εξιτήριο 10 ημέρες μετά την ανίχνευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου