Αυγούστου 06, 2020

Βουλγαρία : Ο αγώνας για αλλαγή συνεχίζεται

Μια κυβέρνηση Μπορίσοφ χωρίς Μπορίσοφ δεν αποτελεί αποδεκτή επιλογή για τους διαδηλωτές. Το «πεζοδρόμιο» απέρριψε πάραυτα τα «σενάριο» της παραίτησης που προσέφερε από την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΓΚΕΡΜΠ ,
 ο Μπορίσοφ, που ανακοίνωσε ότι μ «επειδή δεν είναι ο Ράντεφ», « είναι έτοιμος να παραιτηθεί», αλλά ότι δεν είναι σύμφωνος σε ότι αφορά τις πρόωρες εκλογές. Οι διαδηλωτές είναι ανένδοτοι . Θα είναι στο δρόμο μέχρι να λάβουν την παραίτηση του συνόλου της κυβέρνησης, και του γενικού εισαγγελέα και ανακοινωθούν δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές . 
 Η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΓΚΕΡΜΠ συνεισέφερε κατά τα λοιπά μόνον τις επιθέσεις της «περιφρούρησης» κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων. Για σήμερα, έχει ανακοινωθεί ένα γεγονός "Μαζική κατασκευή φυλακών", το οποίο πρέπει να παρουσιάσει συμβολικά τη θέση των σημερινών ηγεμόνων, εάν λάβουν δίκαιες ποινές για τις διεφθαρμένες πρακτικές τους. 
 Οι συμμετέχοντες στην 28η βραδινή αντικυβερνητική διαδήλωση αντιμετώπισαν την καταιγίδα που παρέσυρε τις «κατασκηνώσεις» οι οποίες ξαναστήθηκαν . Για 6η ημέρα, συνεχίστηκαν οι καταλήψεις Στάρα Ζαγκόρα. Χθες οι διαδηλωτές απέκλεισαν και τον δρόμο προς το αεροδρόμιο της πόλης. 
Εκτός από την Βάρνα οι 24ωρες διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν και στην παραδουνάβια Ρούσε. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ συζήτησε την αναγκαιότητα συνταγματικών μεταρρυθμίσεων με τα μέλη του νομικού του συμβουλίου και επεσήμανε την έλλειψη επαρκών εγγυήσεων για μια ανεξάρτητη και αποτελεσματική δικαιοσύνη και την η ανάγκη ενίσχυσης των εγγυήσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. 
Η κυβέρνηση ενέκρινε την αύξηση κατά 30% , από τον Σεπτέμβριο, των μισθών υπαλλήλων της κρατικής διοίκησης, οι οποίοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά του Κορωνοϊού, καθώς και για όσους εργάζονται σε άμεση επαφή με το Κοινό. Αύξηση θα πάρουν οι Αστυνομικοί και οι Τελωνειακοί και οι Εργαζόμενοι στα κρατικά και τα δημοτικά νοσοκομεία. Αυξήσεις θα δοθούν και σε Εφοριακούς και σε υπαλλήλους των Υπουργείων Γεωργίας, Μεταφορών, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου