Αυγούστου 12, 2020

Εποχουμένη λιτανεία για τη στήριξη των πολιτών του Μαυροβουνίου που διαμαρτύρονται για την υιοθέτηση του Νόμου την Θρησκεία θα ξεκινήσει αολι τα Βελιγράδι στις 23 Αύγουστου και θα πάει στα σύνορα με το Μαυροβούνιο, ανακοίνωσε πρόεδρος της Ένωσης Σέρβων από το Μαυροβούνιο, Ζέλικο Τσέροβιτς.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Οι Πολίτες του Μαυροβουνίου με δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι θα νοσηλεύονται την ημέρα των εκλογών της 30ής Αυγούστου, λόγω της λοίμωξης από τον κορωνοϊό, καθώς και όσοι βρίσκονται σε καραντίνα εκτός του τόπου διαμονής τους, δεν θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ανακοίνωσε η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή.
 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η Αστυνομική Διοίκηση του Μαυροβουνίου άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον 71 ατόμων για την ανύψωση της σερβικής σημαίας. Οι ιερείς του Χέρτζεκ Νόβι Νίκολα Τοντόροβιτς, Ζόραν Μίλανιτς, Ντράγκο Πέσικαν, ανακρίθηκαν την Τρίτη στο γραφείο του εισαγγελέα στο Χέρτζεγκ Νόβι σχετικά με την προσευχή και την Λιτανεία που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου. Μπροστά από τη Δημαρχία της Μπούντβα επανελήφθησαν τα επεισόδια καθώς οι «σεκιουρητάδες» που εχουν προσλάβει οι Σοσιαλιστές απαγόρευσαν την είσοδο στους Συμβούλους από το «Δημοκρατικό Μέτωπο» και τους «Δημοκρατικούς». ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο τριών ασθενών και 52 νέα κρούσματα . Στα Εργαστήρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας εξετάστηκαν 533 δείγματα εκ των οποίων το 9,75% βγήκαν θετικά. 21 από τα 52 νέα κρούσματα είναι από την Ποντγκόριτσα, Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τη λοίμωξη του Κορωνοϊού από τις αρχές Ιουνίου είναι 62, και από την αρχή της επιδημίας 71. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Μαυροβούνιο 1.119 ενεργά κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου