Ιουλίου 13, 2020

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος ιστορικός Ντέγιαν Ρίστιτς δήλωσε ότι η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν να μετατρέψει και πάλι την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν είναι παρά μία στη σειρά κινήσεων που κάνει για να επιτύχει τον γεωστρατηγικό του στόχο , τον νεο-Οθωμανισμό και την ενίσχυση της παρουσίας της Τουρκίας. 
 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναγνωρίζει μόνο μία Εκκλησία στο Μαυροβούνιο , τη Μητρόπολη του Μαυροβουνίου και τις άλλες Επισκοπές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κατάρ Μακάριος, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν πάντα η θέση της Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ που δεν θα αλλάξει ποτέ. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το σερβικό μέλος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίης Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η συμφωνία της Προεδρίας για τους διορισμούς απέτυχε και ότι  κατόπιν τούτου δεν γνωρίζει πότε θα εγκριθεί ο Προϋπολογισμός της Βοσνίας Ερζεγοβίης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ζήτησε από όλους τους πολίτες πειθαρχία και ευθύνη και δήλωσε ότι όλοι μαζί θα νικήσουν τον κορωνοϊό. 
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Σε επιστολή προς τον Υπουργό Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ευχαρίστησε τον Σερβικό Στρατό για τη συμμετοχή του στην Παρέλαση της Νίκης στη Μόσχα προς τιμήν της 75ης επετείου της νίκης επί του Φασισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Δημοκρατικού Σερβικού Κόμματος (SDSS) Μίλοραντ Πούποβατς δήλωσε ότι το κόμμα θα αναλάβει ένα υπουργείο και πιθανότατα μια θεση αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη νέα Κροατική κυβέρνηση της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης .(HDZ).
ΣΕΡΑΓΕΒΟ.  Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της  Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ράνκο Ντεμπέβετς δήλωσε ότι κανείς δεν ασκεί πολιτική πίεση σε αυτόν και ότι οι δικαστές του Δικαστηρίου δεν τον ενημέρωσαν ότι κάποιος τους άσκησε πολιτική πίεση, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν ασκεί πολιτική πίεση στο Δικαστήριο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το σερβικό μέλος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίης Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι τα κατασταλτικά μέτρα δεν μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, αλλά μόνο ένα υψηλότερο επίπεδο προσοχής και ευθύνης από κάθε άτομο. Ο Επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης των συστάσεων και των μέτρων του Υγειονομικού Επιτελείου  Νέναντ Στέβαντιτς δήλωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση που προκλήθηκε από την επιδημία  έχει επιδεινωθεί στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, και γι' αυτό και είναι απαραίτητο να τηρηθούν αυστηρά  τα προβλεπόμενα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου